Gole grudi i ostali skandali koji su obilježili crveni tepih u Cannesu

Godine 1954.

20.5.2013.
7:22

Kad je to vidio Robert Mitchum, pokušao je sakriti grudi dobro raspoložene kolegice, ali se priča veoma brzo proširila svijetom i postala prvi skandal koji se dogodio na crvenom tepihu Filmskog festivala u specijal-201110030789004-Cannes.

Pozvan na festival 1975. godine kako bi predstavio svoj film Mačka na vrućem limenom krovu, holivudski glumac Paul Newman po dolasku u Cannes odbio je pozirati fotografima, koji su ga iste večeri kaznili tako što su ga prilikom predstavljanja na crvenom tepihu potpuno ignorirali. Nekoliko godina kasnije Newman je priznao da je to bila jedna od najvećih lekcija koju je dobio.

Slično se dogodilo 1983. godine glumici Isabelle Adjani, koja je svojim neprestanim bježanjem od objektiva naljutila fotografe. Kad se navečer pojavila na crvenom tepihu, glumica je naišla na gomilu fotoaparata poredanih po podu. Dok se penjala stepenicama, nijedan flash nije sijevnuo u njezinom smjeru.

Svojim filmom Mržnja, za koji je 1995. godine dobio Zlatnu palmu za najbolju režiju, Mathieu Kassovitz izazvao je burne polemike zbog načina na koje je prikazao organe reda. Kad je filmska ekipa zakoračila na crveni tepih, policajci zaduženi za sigurnost na festivalu glumcima i redateljima okrenuli su leđa u znak protesta.

Jedan od simpatičnijih gafova dogodio se 2005. godine francuskoj glumici Sophie Marceau, kojoj je u trenutku skliznula naramenica i jedna joj je dojka 'skliznula' pred fotografima. Iako je munjevito reagirala, fotografija s njezinom 'nezgodom' obišla je svijet.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali