'NIJE COVID JEDINA BOLEST KOJA POSTOJI' / Zvijezda 'Bibinog svijeta' propustila sistematski zbog pandemije, uslijedio šok: 'Imate rak testisa...'

Glumac Matija Jakšeković sredinom rujna se suočio s dijagnozom zloćudnog tumora testisa

13.10.2021.
13:31
Tomislav Miletic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Glumac Matija Jakšeković sredinom rujna se suočio s dijagnozom zloćudnog tumora testisa. Početkom godine istaknuo je da će pandemija koronavirusa biti veliki problem za potencijalne onkološke bolesnike, koji još nemaju dijagnozu, jer će mnogi odgađati pregled. Ono što nije znao je da će na kraju i on biti jedan od njih.

Matija svake godine ide na sistematski pregled. No 2020. godine to nije učinio. Zbog toga je rak otkrio tek najesen. Odmah je operiran, a nakon toga primio je tri ciklusa kemoterapije.

"Zdravstvo i dalje liječi druge bolesti iako izgleda da nije tako. Svi moraju voditi računa o svom zdravlju, nije COVID jedina bolest koja postoji", rekao je Matija za HRT.

Karcinom mu je, srećom, otkriven u ranoj fazi.

"Mislim da je jako važno naglasiti koliko je bitno na vrijeme otkriti karcinom. Dakle, bez obzira na pandemiju koronavirusa, svatko tko ima i najmanju sumnju da nešto nije u redu, treba bez odgode napraviti pretrage, jednako kao što nitko ne bi trebao odgađati svoje redovite kontrolne preglede", ističe Jakšeković.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali