OGLASIO SE I DORH / Gdje je 'puklo' između Severine i Porfirija: Dječaka su nakon krštenja u katoličkoj krstili i u pravoslavnoj crkvi?

Nije nam poznato što to Porfirije oprašta Severini putem javnosti ako ona od njega oprost nije ni tražila, kazala je Severinina odvjetnica

13.9.2021.
18:57
Grgo Jelavic/PIXSELL, Edina Zuko/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što su srpski mediji objavili da je Severina navodno uznemiravala patrijarha Porfirija, Slobodna Dalmacija je neslužbeno doznala da se splitska pjevačica osobno dva puta sastajala s Porfirijem još dok je on bio mitropolit Mitropolije zagrebačko-ljubljanske.

Prema izvorima Slobodna Dalmacija, Severini je smetalo što je su njezinog sina Aleksandra, nakon što se krstio u katoličkoj crkvi, ne prihvaćajući katoličko krštenje i bez znanja i suglasnosti majke ponovno krstili u pravoslavnoj crkvi.

'Severina nije imala saznanja o bilo kakvoj kaznenoj prijavi'

Podsjetimo, srpski Kurir je objavio je da splitska pjevačica Severina mjesecima navodno uznemirava patrijarha Porfirija šaljući mu uvredljive i prijeteće poruke na mobilni telefon te da ju je srpski patrijarh prijavio DORH-u, no Severinina odvjetnica Jasminka Biloš takve navode odbacuje.

"Severina nije imala saznanja o bilo kakovoj kaznenoj prijavi koja očigledno nije ni podnesena. Dakle svi medijski napisi iz Srbije koje prenose i naši mediji nisu točni. Pogotovo ne da se Severina služi govorom mržnje prema Srbima ili pravoslavnoj zajednici. Takove neistinite objave služe samo cilju nanošenja štete i raspirivanju mržnje prema njoj. Severinina publika nema nacionalni ni vjerski predznak. Nije nam poznato što to Porfirije oprašta Severini putem javnosti ako ona od njega oprost nije ni tražila. Zna se gdje se oprost traži i dobija", kazala je za RTL Severinina odvjetnica Jasminka Biloš.

'Patrijarh ne želi tužiti i oprašta joj'

Iz SPC-a za RTL tvrde da je Severina slala poruke Porfiriju. "Patrijarh je ne želi tužiti i oprašta joj", rečeno je iz vrha SPC-a. DORH nije želio potvrditi da je Porfirije protiv Severine podnio prijavu, što su pisali neki srpski mediji.

"Potvrdu da je kaznena prijava/podnesak podnesen, Vam može dati podnositelj prijave/podneska, slijedom čega Vas upućujemo da se za potvrdu takve informacije obratite izravno podnositelju, kao i da od podnositelja zatražite odgovor na pitanje kome je i kada te protiv koga i zbog čega kaznena prijava/podnesak podnesena", odgovorili su iz DORH-a.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali