FORBES OBJAVIO POPIS NAJPLAĆENIJIH GLUMACA: / Bivši reper skinuo The Rocka s trona s vrtoglavih 68 milijuna dolara zarade

Prošle godine je mjesto na tronu zauzeo Dwayne Johnson, no Mark Wahlberg ga je skinuo s počasnog mjesta s vrtoglavim iznosom.

23.8.2017.
10:42
AFP

Američki glumac Mark Wahlberg je na prvom mjestu popisa najplaćenijih glumaca na svijetu sa 68 milijuna dolara zarađenih u posljednjih godinu dana, piše časopis Forbes.

Glumac (46) koji je prije prijelaza u glumačke vode nastupao kao reper pod imenom Marky Mark, dospio je na vrh popisa zahvaljujući filmovima poput Transformeri: Posljednji vitez i Very Bad Dads 2.

Nijedan od dvaju filmova nije fascinirao kritičare niti je postigao veliku gledanost, no unaprijed ugovoren honorar priskrbio mu je poveću svotu novca bez obzira na uspjeh filmova.

Na drugome mjestu najbolje plaćenih je Dwayne Johnson, koji je prošle godine bio prvi . Ove je godine utržio 68 milijuna dolara. Treći po zaradi je Vin Diesel s 54,5 milijuna dolara. Slijedi ga Adam Sandler sa svotom od 50,5 milijuna.

Na petom je mjestu Jackie Chan, a slijede ga Robert Downey Jr, Tom Cruise te tri zvijezde Bollywooda, Shah Rukh Khan, Salman Khan i Akshay Kumar.

Zarada koju su prošle godine ostvarile glumice puno je manja nego ona koju su utržili njihovi muški kolege.

Prošli je tjedan objavljeno da je najbolje plaćena glumica na svijetu oskarovka Emma Stone sa "samo" 26 milijuna dolara zarađenih tijekom proteklih 12 mjeseci.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali