ECIJA O PRIJAVI: / 'Socijalni radnici ih mogu tužiti jer znaju tko su. Janjić, Veljača i ja nećemo moći tužiti hejtera jer to ne možemo'

Protiv glumica Jelene Veljače i Nataše Janjić Medančić gotovo 200 socijalnih radnika i stručnjaka podnijelo je kaznenu prijavu zbog komentara na društvenim mrežama.

14.4.2021.
15:26
Instagram/Ecija Ivušić

Hrvatska influencerica Ecija Ivušić osvrnula se na Instagramu na kaznenu prijavu koju su socijalni radnici podnijeli protiv glumica Jelene Veljače i Nataše Janjić Medančić.

"Obje su se javno ispričale"

"Imam potrebu izraziti mišljenje oko slučaja kaznene prijave socijalnih radnika nad Jelenom Veljačom i Natašom Janjić. U startu da se ogradim, niti su mi prijateljice, niti ih dobro poznajem, niti sam fan ni jedne ni druge i nemamo ništa zajedničko. Ali, bez obzira na sve navedeno, nij mi nimalo simpatičan slučaj prijave socijalnih radnika nad par njihovih međusobno razmjenjenih komentara na društvenim mrežama koje su tužitelji naveli kao kazneno djelo protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju. Pritom uopće ne želim ulaziti u komentiranje rada socijalnih službi, a kamoli ih opravdavati i smatram da je to odgovornost uvijek individualna. Niti ulaziti u činjenicu da su se obje javno ispričale radi spornih komentara i da su odavno obrisani od strane njih samim na društvenoj mreži", piše Ecija.

"Ne treba dodatno ni komentirati da je čitava Hrvatska zgrožena tragičnom sudbinom male Nikoll, pa tako i ja koja NISAM majka (Kao vjerujem i mnoge druge nemajke) sam duboko bila potresena, ali nisam imala potrebu niti jednom rječju izraziti svoju tugu, niti prozivati jer smatram da to nije moja bitka zbog neupućenosti u funcioniranje i rad nadležnih institucija. Isto tako razumijem da nisu svi kao ja i da nekada treba progovoriti pogotovo ako imaš ikakvu poziciju moći kao javna osoba, a ne šutiti." započela je Ecija objavu pa nastavila:

"Moment u kojem su njih dvije, kako se navodi 'javno poticale na nasilje i mržnju' socijalnih radnika, to vam, dragi moji ljudi, mi javne osobe proživljavamo gotovo svaki dan u gnjusnim, neistinitim i nefiltriranim komentarima od strane administratora ispod članaka nekih portala. Samo je razlika u tome što Janjić, Veljača i ja nećemo moći tužiti xy hejtera jer nam pravno nije omogućeno da saznamo tko je, a socijalni radnici mogu dići tužbu protiv njih jer znaju tko su", tvrdi influencerica.

Nije fer što socijalni radnik može podnijeti kaznenu prijavu protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju nad Veljačom i Janjić, dok isti taj radnik ima teoretski mogućnost (koju su mu pružili mediji) ostaviti isti ili još gadljiviji i morbidniji komentar ispod članka o Jeleni i Nataši. Samo je razlika što će ovaj biti i ostati u bespućima interneta, lažnih avatara i nicknameova, dok će ovaj završiti na kaznenom sudu", zaključila je Ecija.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali