ZA PRSTE POLIZATI /

Danijela Dvornik nam je otkrila recept za pitu kojom je počastila svoje prijateljice

Image
Foto: Instagram/privatna arhiva

Danijela Dvornik svoje prijateljice počastila je ukusnom pitom, a sada je za Net.hr otkrila njezin recept

Lorena Motik

5.8.2024.
6:53
Instagram/privatna arhiva
VOYO logo

Blogerica Danijela Dvornik (57) nedavno je organizirala žensko druženje u svojoj kući u Sutivanu na otoku Braču. Žene su uživale na terasi uz odličnu atmosferu, a naravno ni hrane nije manjkalo.

Image
PREDIVAN PRIZOR /

Danijela Dvornik uz pun stol hrane uživala u druženju s osam žena: 'Pet sati prošlo u trenu'

Image
PREDIVAN PRIZOR /

Danijela Dvornik uz pun stol hrane uživala u druženju s osam žena: 'Pet sati prošlo u trenu'

Da je dobra domaćica dokazuje to što osim što ih je ugostila, pripremila im je i pravu poslasticu. Pita koja se nalazila u sredini stola, privukla je veliku pažnju mnogih, pa je sada Danijela za Net.hr otkrila svoj recept.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

375 g tijesta za baklave

150 g neslanog maslaca, otopljenog

Tekst se nastavlja ispod oglasa

četiri velike breskve, prepolovljene i tanko narezane (svježe ili konzervirane). Možete dodati marelice ili jabuke ili bilo koje drugo voće.

Krema:

300 ml slatkog vrhnja

3/4 šalice šećera u prahu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

tri jaja

jedna žličica paste od mahune vanilije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serviranje:

Med

Dupla krema

Image
Foto: Privatna arhiva

Priprema

Prije nego počnete s ovim receptom za tijesto, izvadite ga iz hladnjaka kako biste ga u ambalaži zagrijali na sobnu temperaturu. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih s ventilatorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okruglu posudu za pečenje promjera 30 cm namažite maslacem. Položite jedan list lisnatog tijesta te ga namažite maslacem. Položite lisnato tijesto u posudu za pečenje, počevši o jednog ruba posude prema drugom i preklopite tijesto koje visi natrag u posudu kako biste oblikovali rub. Ponovite ovaj korak s još tri lista tijesta, lagano ih okrećući da pokriju sve strane.

Položite jedan list lisnatog tijesta na svoj radni prostor, tako da duža strana lisnatog tijesta bude okrenuta prema vama. Premažite maslacem. Položite drugi list lisnatog tijesta na vrh i premažite maslacem. Prstima savijte tijesto u obliku harmonike. Namotajte tijesto u spiralu, pazeći da nije prečvrsto. Premjestite na sredinu posude za pećenje. Ponovite s preostalim lisnatim tijestom, stavljajući ga oko središnje spirale dok se pladanj ne napuni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pazite da tijesto ne zbijete pretijesno jedno uz drugo jer želite stvoriti džepove u koje će krema pasti kada je dodate. Urežite kriške breskve između slojeva tijesta.

Image
Foto: Privatna arhiva

Izrada kreme

Sjediniti slatko vrhnje i šećer i umutiti da se dobro sjedini. Dodajte pastu od mahune vanilije i jaja i miješajte dok se dobro ne sjedini. Nježno i polako prelijte kremu preko tijesta pazeći da uđe u sve šupljine.

Pecite oko 40 minuta dok tijesto ne porumeni. Izvadite iz pećnice i pokapajte medom. Najbolje se uživa toplo. Poslužite duplo vrhnje ili sladoled.

Image
Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE VIDEO: Bezbrižan odmor na pješčanoj plaži u sekundi postao scena iz filma katastrofe

Tekst se nastavlja ispod oglasa
nedelja
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo