21 GODINA BEZ ENE / Bila je najpoželjnija žena na ovim prostorima: Svoju smrt je predosjetila, a život izgubila u trenucima najveće sreće

Cijela Jugoslavija je tada tugovala za prelijepom glumačkom divom, a nakon toga uslijedile su godine sudskih rasprava

15.8.2021.
8:05
Printscreen/Youtube

Jedna od najljepših hrvatskih glumica čak i do dana današnjeg, neprežaljena Ena Begović, na samu je Veliku Gospu prije 21 godinu tragično izgubila život u teškoj prometnoj nesreći kod Brača.

Posebno je tužno to što je poginula u trenucima najveće životne sreće, tek što je postala majka i uživala u prvim mjesecima bračnog života.

Plavokosa Ena je 1980-ih nosila titulu jedne od najpoželjnijih žena na ovim prostorima, a kako se pisalo, u životu je imala strah jedino od vožnje avionom i automobilom.

Zbog fobije išla i na terapije

Kako su njezini prijatelji kasnije pričali, glumica je predosjećala svoju smrt, a strah je navodno bio toliko jak da je čak potražila i stručnu pomoć kako bi ga se riješila.

Kako su isticali oni koji su je poznavali, Enina se fobija dodatno pogoršala nakon automobilske nesreće koju je imala 1996. godine, a u kojoj je jedan motociklist izgubio život, a njezin prijatelj zadobio teške povrede.

Glumica je, kako se pisalo, skrivila tu nesreću te je bila osuđena na tri godine uvjetne slobode, a od psihičkog šoka koji je tada doživjela, nikada se nije oporavila.

Najveću podršku tada joj je pružao suprug Josip Radeljak Dikan, poduzetnik i inženjer elektrotehnike s kojim je dobila kćer Lanu. Nažalost, u majčinstvu je uživala samo mjesec i pol dana.

Uslijedile su godine sudskih rasprava

Naime, 15. kolovoza 2000. godine Ena je s Dikanom, njegovim sinom Leom, svojom majkom Terezom i kćerkicom Lanom krenula u posjet jednom prijatelju. Vozilom je upravljao tada još neiskusni vozač Leo.

Leo Radeljak je u vožnji zakvačio kamen i razbio maglenku, pa je zbog toga odlučio zamijeniti se s ocem i njemu prepustiti volan. Kada su se zaustavili na jednoj uzbrdici i obojica izašli iz vozila, automobil je počeo kliziti, pa su i Ena i njezina majka pokušale izaći s bebom. Međutim, džip je završio u provaliji.

Enina majka Tereza tada je zadobila višestruke povrede, a i malena Lana je završila u bolnici. Nažalost, glumici nije bilo spasa i ubrzo je podlegla teškim ozljedama.

Cijela Jugoslavija je tada tugovala za prelijepom glumačkom divom, a nakon toga uslijedile su godine sudskih rasprava i dosta se pisalo o tome tko je, zapravo, kriv za nesreću.

Spominjalo se da bi mogla biti u pitanju tvornička pogreška na automobilu, a suđenje je trajalo sve do 2007. godine. Leo Radeljak oslobođen je optužbe za ubojstvo iz nehaja, a službeno je priopćeno da je nesreću uzrokovao neispravan mjenjač na vozilu.

Kći je naslijedila majčinu ljepotu

Enina sestra Mia Begović i danas se bavi glumom, a ovako je prije nekoliko godina govorila o svojoj pokojnoj sestri.

"Bila je predivna sestra, na trenutke i prebrižna, poput majke. Imale smo sličan stav prema životu i umjetnosti. Imala je X faktor i bila jedinstvena, istinska diva. Onako plavokosa djelovala je romantično i nježno, ali posjedovala je veliku unutrašnju snagu", rekla je Mia u jednoj izjavi za medije.

Lana Radeljak danas ima 21 godinu i prava je ljepotica, a mnogi je upoređuju sa slavnom majkom. Ona ipak nije krenula majčinim stopama, nego studira menadžment i to vrlo uspješno, na što je osobito ponosan njezin otac Dikan.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali