VAŽNOST POMIRBE / Kraljica će za Božić poslati poruku mira: 'Mali koraci mogu puno toga promijeniti...'

Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS
24.12.2019.
15:43
AFP, JUSTIN TALLIS
VOYO logo

Kraljica Elizabeta istaknut će važnost sklada i pomirbe u božićnoj poruci, objavila je u utorak bakingemska palača, nakon "poprilično uzburkane" godine za njezinu vlastitu obitelj i za Britaniju koja se nosila s brexitom. Palača je objavila dva kratka isječka božićne poruke 93-godišnje kraljice među kojima onu o Isusovu životu i važnosti pomirbe. Nema naznaka hoće li kraljica spomenuti bolnije aspekte 2019. za kraljevsku obitelj posebno povezanost njezina sina princa Andrewa i američkog financijera Jeffreya Epsteina koji je počinio samoubojstvo u zatvoru nakon što je uhićen zbog podvođenja maloljetnica pripadnicima društvene kreme. Andrew je zanijekao da je imao neprimjerene odnose s tim djevojkama.

Prometna nesreća, raskol između braće...

Ovu je godinu za kraljevsku obitelj obilježila i prometna nezgoda koju je izazvao kraljičin suprug 98-godišnju vojvoda od Edinburgha početkom godine te javni raskol njezinih unuka prinčeva Williama i Harryja. O pomirenju kraljica će, prema isječcima, govoriti "o tome kako mali koraci napravljeni u vjeri i nadi mogu prevladati dugotrajne razlike i duboko ukorijenjenje podjele na putu do sklada i razumijevanja...", "Put, naravno, nije uvijek gladak i možda se ove godine činio povremeno poprilično uzburkanim no mali koraci mogu mnogo promijeniti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanske regionalne i političke podjele pojačane su u vremenu nakon refererncuma na kojemu je zemlja prije 3,5 godina izglasala izlazak iz EU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo