Željko Witowsky ugostio je svoje protukandidate u mjestu Mece drugi dan osječkog tjedna "Večere za 5". Njegova večera izrazito se svidjela Teni, Bernardinu i Robertu, ali maksimalnog broja bodova koštao ga je Marko, koji mu je dao osam bodova jer ne voli ribu koja je bila predjelo i miješana salata mu nije pasala uz glavno jelo.

Domaćin je pripremu večere započeo glavnim jelom nazvanim "Pastirac". Robert i Tena točno su pretpostavili da se radi o čobancu, a domaćin je istaknuo kako su za čobanac najvažniji dobro meso i dobra mljevena paprika. Dok se glavno jelo kuhalo, Željko je krenuo s pripremom deserta "Mamini jastuci" - jastučićima lisnatog tijesta punjenim sirom i grožđicama. Na kraju je preostalo pripremiti predjelo, čips od šarana s domaćim tartarom koje je domaćin prigodno nazvao "Fini zalogaj".
"Ma Željo će pogoditi danas, ne može promašiti s baranjsko-slavonskim jelima", sigurna je bila Tena.
Prigodan doček
Domaćin je goste, koji su se složili da je bio odlično raspoložen i opušten, dočekao s prigodnim aperitivima, domaćim likerima i rakijama.

Čips od šarana i tartar svidjeli su se većini ekipe, osim Marku: „Inače nisam obožavatelj ribe, pogotovo pohane i u brašnu. Kušat ću, ali stvarno nisam ljubitelj.“
"Željko je rekao da je tartar sam radio i meni je bio super, nekad zna biti kiselkast, ali ovaj je bio odličan i taman odgovarao sa šaranom", zadovoljno je komentirala Tena.

Čobanac je pred goste stigao poslužen u kotliću kako bi svatko mogao uzeti koliko mu odgovara, a gosti su se složili da smatraju da je to i ispravan način serviranja tog jela.

"Okus glavnog jela je bio odličan. Meso je bilo toliko mekano, topilo se u ustima i ljutina je bila taman, nije bilo ljuto, a opet se osjetilo", komentirala je Tena, a Marko rekao: "Odlično što se tiče čobanca, ali salata meni ne ide uz to."
Desert se također svidio gostima, a najveći kompliment ponovno je stigao od Tene: "Okus deserta je bio odličan i to mi je bio najbolji dio večere. Ja inače ne volim lisnato tijesto, pogotovo sa sirom izbjegavam ako mogu. Međutim, ovo sam pojela do kraja, bilo je super mekano, slatkoća je bila taman i bilo je odlično!"
Pjesma za kraj
Gosti su nakon večere od domaćina dobili poklone - bocu domaće šljivovice i domaću mljevenu papriku, a zatim se ekipi pridružio tamburaški sastav "Ravnica" iz Osijeka s kojim je zapjevao i domaćin.
"Ja sam inače tamburaš tako da to mogu ocijeniti i dečki su bili totalni top topova", zadovoljno je komentirao Bernardin.

"Generalni dojam domaćina je onakav kakav smo i očekivali - bio je sasvim opušten, otvoren, nabacivao je šale, lijepo nas je ugostio i počastio", rekla je Tena, koja je Željkovu večeru ocijenila s desetkom i priznala da joj je ova večera bila bolja od jučerašnje. Jučerašnji domaćin Marko Željku je dodijelio osam bodova jer ne voli ribu i salata mu nije pasala uz glavno jelo.
"Sve mi je bilo savršeno, odlično od A do Ž. Želja, svaka čast", rekao je Robert, koji je Željku dao deset bodova, kao i Bernardin koji je dodao: "Nisam morao previše razmišljati, Željko je odradio pravu slavonsku večeru po svemu je pogodio naš duh, ja mu dajem čistu desetku!"
Nove epizode "Večere za 5" gledajte od ponedjeljka do petka na RTL-u od 17.50! Epizode su dostupne na platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji.
POGLEDAJTE VIDEOZAPIS: Tinkara je u 'Večeri za 5' pripremila prefinu orahnjaču