Play ponuda

Sjajna pobjeda Kauboja / Više od milijun gledatelja pratilo je pobjedu hrvatske rukometne reprezentacije u dvoboju protiv Srbije!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sve su oči u subotu navečer bileuprte u program RTL-a i naše rukometaše kada je Hrvatska odličnom igrom pobijedila Srbiju 23:20 u drugom kolu razigravanja po skupinama.

17.1.2022.
16:03
Sanjin Strukic/PIXSELL
Play ponuda

RTL-ov prijenos utakmice Hrvatske protiv Srbije na Europskom prvenstvu u rukometu za muškarce 2022. u subotu je navečer bio najgledaniji format tog dana na svim nacionalnim televizijama u ukupnoj populaciji, kao i u ciljnoj skupini od 18 do 49 godina. Naime, napeti dvoboj i fantastičnu igru pomlađene ekipe Kauboja pratilo je gotovo milijun gledatelja (25% AMR) u ukupnoj populaciji dok je udio u gledanosti (SHR) iznosio visokih 52 posto, javlja RTL.

shimmer fallback
shimmer fallback

Nakon prvog poluvremena Hrvatska je na odmor otišla s prednosti od dva lijepa boda pa su vjerni navijači i obožavatelji rukometa s nestrpljenjem dočekali drugo poluvrijeme koje je u ukupnoj populaciji pratilo više od milijun gledatelja (27% AMR), dok je udio u gledanosti iznosio sjajnih 56 posto! A najgledaniji trenutak utakmice bio je u pedesetoj minuti igre kad je Ivan Čupić zabio gol za +4 razlike te je već bilo jasno da Hrvatska 'juri' prema pobjedi. U tom je trenutku uz program RTL-a Čupićev sjajan pogodak slavilo više od milijun i sto tisuća gledatelja u ukupnoj populaciji!

Izvrsne rezultate gledanosti te je večeri zaradila i RTL-ova sportska emisija 'Vrijeme je za rukomet' u kojoj je voditeljica Ivona Hemen u društvu stručnih rukometnih komentatora Gorana Šprema, Drage Vukovića i Petra Metličića analizirala svaki pokret na terenu. Emisija 'Vrijeme je za rukomet' najgledanija je bila između dva poluvremena kad je njihove stručne komentare i analize pratilo gotovo 800 tisuća gledatelja (21% AMR) u ukupnoj populaciji dok je udio u gledanosti dosegao visokih 42 posto!

shimmer fallback
shimmer fallback

Fantastični rezultati gledanosti RTL-ovih rukometnih minuta rezultirali su i izvrsnim rezultatima gledanosti glavnog kanala u udarnom terminu – te je večeri program RTL-a ostvario 43% udjela u gledanosti u ukupnoj populaciji dok je prvi konkurent imao samo 12 posto. Pohvalne rezultate gledanosti taj je dan u prime time terminu ostvarila i cijela RTL-ova grupa kanala s osvojenih 49% udjela u gledanosti u ukupnoj populaciji, a u isto je vrijeme prvi konkurent imao 17 posto. Osim toga, glavni kanal RTL-a odlično je prošao i u ciljnoj skupini od 18 do 49 godina kad je u udarnom terminu imao 48 posto dok je grupa kanala imala visokih 53 posto udjela u gledanosti te večeri.

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju danas očekuje posljednja utakmica u skupini C – ona protiv Ukrajine. Emisiju 'Vrijeme je za rukomet' pratite i danas od 16.50 sati, a naše rukometaše u odlučujućem dvoboju protiv Ukrajine bodrite od 17.50 sati samo na RTL-u!

Play ponuda
Play ponuda