VUKOVARSKA VEČERA ZA PET / Odmaknuo se od tradicije i oduševio: 'Jako je talentiran, ovo je za restorane s pet zvjezdica'

Image

Vukovarski tjedan Mario otvorio sa stilom - 'moderna večera' prošla je uspješno, a svaki gost dobio je kulen!

22.11.2021.
21:25
VOYO logo

Prvi domaćin u vukovarskom tjednu bio je Mario Jurković, a za svoje goste pripremio je jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Duboka zemlja, glavnog jela Čudnovata krava i deserta Slavonski redovi. Mario se malo odmaknuo od tradicije, a premda je bilo pokojih zamjerki na jela, prva ovotjedna večera domaćinu je donijela visokih 37 bodova i zasjeo je na prvo mjesto.

Nova ekipa upoznala se u kombiju, a uz razgovor o jelu i piću, stigli su do domaćina koji je goste ponudio višnjevcem, medicom i šljivovicom. „Zna se da su rakije na ovom području broj jedan i nisam očekivala veći izbor“, komentirala je Marina, a Igor dodao: „Izbor aperitiva bio je pravi slavonski - i bogat i sadržajan. Odlična rakija!“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok domaćin nije poslužio predjelo, gosti su komentirali dekoraciju, a Marini je zasmetalo što nema salveta. „To je osnovno što mora biti na stolu“, rekla je slikarica. Mario je potom iznio predjelo - punjeni krumpir s mileramom, sirom, pršutom, kulenom i hrskavom slaninom uz kremu od pistacije. Svima je tanjur bio jako lijepo dekoriran, a kad su probali - imali su različita mišljenja. Marini se nije svidjela kombinacija okusa, a Igoru je bilo jako fino.

'Jako je talentiran, ovo je za restorane'

Nakon krumpira s pistacijama domaćin je poslužio junetinu s pekmezom! „Osim šljiva, stavio je još nešto što je uhvatilo veću kiselost, a to je glavno jelo - nije salata! Ne smije prevladati neki okus koji nije za glavno jelo“, bila je kritična Marina, a Igoru je sve bilo ukusno. „Spoj junetine, šljiva i tijesta, stvarno je bilo nešto - Mario je pogodio“, rekao je, a Loreni i Nenadu bilo je toliko dobro da su komentirali kako Mario treba biti kuhar. „Jako je talentiran što se tiče kuhanja, ovo je za restorane s pet zvjezdica, bilo je odlično“, rekla je Lorena, a s njom se složio Nenad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je na kraju poslužio desert od višanja u čaši, a Marini se ponovno previše osjetila kiselost. „Ta se kiselost razbila s vinom koje smo pili“, komentirao je Igor, a Mario im je podijelio i darove - svatko je dobio kulen koji pravi njegova obitelj! „Ipak je to kulen, svaka mu čast, stvarno je velikodušan“, rekao je Nenad, a i ostali su se složili kako je to stvarno veliki poklon. Stigli su i tamburaši i svi su zapjevali i opustili se. „Nema ništa bez tamburaša“, zaključila je Marina.

Za Marijevu večeru Marina je dala osmicu zato što joj je kao ugostiteljici zasmetalo što nije bilo salveta, Lorena je dala ocjenu devet jer joj u glavnom jelu nisu odgovarale šljive, Nenad je dao desetku jer mu je sve bilo savršeno, baš kao i Igoru koji je također dao ocjenu deset.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra kuha najmlađa ovotjedna kandidatkinja Lorena, a hoće li se držati tradicije - ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' od 20.15 sati na RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo