VEČERA ZA 5 NA SELU / Starinska su jela odlično prošla, domaćica Marina oduševila goste i zasjela na prvo mjesto

Image

osti su bili oduševljeni večerom i cijelom atmosferom i Marina je osvojila 39 bodova, kojima je Marinelu i Silvijanu skinula s prvog mjesta

15.6.2022.
22:16
VOYO logo

U današnjoj epizodi 'Večere za 5 na selu' domaćica je bila poduzetnica Marina, koja je goste dočekala u Benkovcu.

Marina se držala tradicionalnih jela pa je gostima pripremila predjelo naziva Bukovački afrodizijak, glavno jelo Bukovačka hobotnica i desert Miris Ravnih kotara. Tradicionalni bukovački slani kolač svima se svidio, pijevac u glavnom jelu dobio je samo komplimente, a i štrudla je svima bila fina. Gosti su bili oduševljeni večerom i cijelom atmosferom i Marina je osvojila 39 bodova, kojima je Marinelu i Silvijanu skinula s prvog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćica je dočekala goste odjevena u narodnu nošnju, što je sve oduševilo. Počastili su se aperitivom, a Filip je rekao: „Pio sam divlju krušku i baš je bila super.“ Uz piće su bile poslužene i fritule, a Mariju se jako svidjelo što Marina poštuje tradiciju.

"Fritule su bile fine, a stavila je unutra grožđice koje ne volim i nisam ni primijetio", pohvalio je još jednom domaćicu Filip.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za predjelo je Marina poslužila prisnac (tradicionalni bukovački slani kolač) uz pršut, slaninu i sir. "Dio koji sam jela bio je fenomenalan", rekla je Marinela, a Mariju je sve bilo odlično.

Image

Filip je prvi put probao prisnac, a Silvijana je komentirala: 'To je čudo od slanog kolača. To je bogato jelo iako bi netko rekao sirotinjsko - s puno jaja, puno domaćeg sira, tijesta… Divota!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pijetao ispod peke bio je poslužen za glavno jelo, a Marinela je dobila divlje šparoge s jajima. „Prate me jaja od početka 'Večere za 5 na selu' pa mislim da ćemo tako i završiti“, komentirala je i dodala kako joj njezino jelo bilo jako ukusno.

Image

"Pivac je bio toliko mekan, ukusan s tom hruskavom koricom", rekla je Silvijana, a Filip je dodao da mu je sve bilo toliko fino da je triput grabio!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon glavnog jela domaćica je poslužila štrudlu s jabukama.

"Okus mi je bio fenomenalan, osjetio se jako cimet", komentirala je Marinela, Silvijani je također bila ukusna, a Filip je zaključio: 'Bila je fina štrudla, pojeo sam skoro sve.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćica je podijelila darove, potom su zapjevali i zaplesali uz klapu, a onda je uslijedilo ocjenjivanje.

Image

Za svoju večeru Marina je dobila po desetku od Marinele, Filipa i Marija koji su, osim ukusnih jela, naglasili kako se domaćica jako potrudila oko svega dok je Silvijana dala devetku uz objašnjenje da je Marina imala pomoć, a ona nije kad je pripremala svoju večeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sutra kuha Mario, a čime će on pokušati oduševiti svoje goste - ne propustite pogledati u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu' od 20.15 sati na RTL-u.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo