Natjecatelji su u sedmoj epizodi dobili četiri sata za pripremu dvije vrste slastica – jestivi adventski vijenac kao kreativni zadatak, dok je tehnički onaj prema receptu članice žirija Žakline Troskot, koji se zove lješnjak-badem dacquoise.
Valentina i Kristina odlučile su se na kartu dodvoravanja žiriju pa su Špičeku posvetile svoj kreativni kolač – adventski vijenac nazvan Tomekov Pariz, da uvaženog člana žirija podsjeti na toliko zazivanu Francusku. Čak su u smjesu stavile i svinjsku mast, iako je nema u izvornom receptu.
I dok su Elizabeta i Admira napravile prilično bogatu ponudu i žiriju na stol donijele modernu verziju adventskog vijenca, keksiće, slatki dizani kruh, pa čak i pitu od jabuka, Katija i Kristina su se na lukav način pokušale izvući iz propasti! S obzirom da su im kore od bjelanjaka u tehničkom zadatku izgorjele, ostale su natjecatelje molile za nove sastojke. Međutim, prijateljice iz Splita nisu bile svjesne da ih prati budno oko žirija, koji broji koliko je koji natjecatelj dobio sastojaka i koliko je iskoristio!
U obilasku radnih jedinica žiri će također primijetiti da su natjecatelji već poprilično umorni. Na setu ionako vlada nervoza oko pečenja jer je žiri donio odluku da se mikseri ne smiju koristiti nakon prvih pola sata vremena. Kandidati će tako morati koristiti vlastitu snagu kako bi ručno miješali bjelanjke za šlag, maslac i jaja u buttercream, kao i smjese za dizana tijesta.
„Umor se itekako vidi na kandidatima. Oni nemaju tu kondiciju koja je itekako potrebna. Slastičarstvo je težak, fizički naporan posao za koji moraš trenirati. Moraš paralelno raditi dvije, tri stvari, misliti i o vremenu, o prezentaciji. Oni jednostavno na to nisu navikli i teško im je“, primijetila je Žakline.
Hoće li Žakline biti zadovoljna prezentiranim kolačima temeljenim na njezinom receptu? Doznat ćemo večeras u 20:15 u novom nastavku showa „Tri, dva, jedan – peci!“, samo na RTL-u!