Pred parovima je u večerašnjoj epizodi RTL-ovog kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' bio još jedan kreativni kulinarski zadatak s novim ključnim namirnicama – tri različita odreska, tj. steaka. Natjecatelje su dočekali T-bone steak, Prime-rib steak i Rump steak, tj. ramstek.
Špiček ih je obavijestio kako je današnje vrijeme kuhanja 75 minuta, a za to vrijeme moraju pripremiti čak tri jela – jedan steak mora biti dovršen u tavi, drugi u pećnici, a treći u loncu.
''Namirnica koje se najviše bojim – evo je'', bila je zabrinuta Nevena. I većina ostalih kandidata priznala je kako su odreske dosad samo jeli, ali ne i pripremali, dok su, s druge strane, izborom mesa bili zadovoljni Juan i Ivana.
Brzopletost izazvala prve tenzije
''Ovakvi komadi mesa su nepoznanica većini ljudi. Bit će veselo'', komentirao je žiri, a njihove su prognoze ubrzo bile i potvrđene.
Nervoza i nedoumice proširili su se radnim jedinicama. Koja se vrsta steaka kuha, koja peče u pećnici, a koja u tavi, bilo je glavno pitanje o kojemu je brujao baš svaki par. Neki kandidati, poput Mirjane i Nevene te tate i kćeri Horvat, priznali su kako zadatak nisu posve razumjeli, a neki su sva tri komada mesa brže-bolje izvadili iz omota pa ih više nisu znali međusobno raspoznati, što je dovelo do prvih nesuglasica inače skladnih parova!
''Malo jesam ljutit na baku jer je pomiješala vrste mesa, ali i moja je greška što to nisam primijetio'', komentirao je vatrogasac Ante brzopletost svoje iskusne partnerice.
Članovi žirija prošetali su studijem kako bi smirili kandidate, još im jednom objasnili zadatak i čuli što im spremaju, a Špiček je gotovo cijelo vrijeme pomagao parovima i sugerirao im kako pravilno peći steakove.
''Kandidati apsolutno nisu sigurni kojim se komadima mesa bave i što će s kojim napraviti'', komentirao je žiri.
Špiček spremio test znanja
Nakon stresnih 75 minuta kuhanja, stiglo je vrijeme i za ništa manje stresno kušanje, a povrh svega, Špiček je još jednom odlučio testirati znanja natjecatelja o komadima mesa koje su pripremali.
Pred žiri su svoje tanjure prve odnijele Ana i Sandra, koje su i dalje bile prilično nesigurne čak i oko naziva steakova. Prijateljice su poslužile gulaš od ramsteka s povrćem, Rib-eye steak ispržen na tavi s umakom od ribizla i borovnica te T-bone uz dodatak tortilja s povrćem.
''Zakomplicirale ste si život prilozima, ali mislim da ste dosta dobro odradile zadatak'', istaknula je Željka i okrenula osmicu. Pažanin se odlučio za sedmicu, kao i Špiček – ukupno 22 boda.
Petra i Dalibor bili su idući, a već su na početku priznali kako su krivo razumjeli zadatak pa je žiri tako, na opće oduševljenje, dobio T-bone pripremljen u loncu s umakom. Uz to, poslužili su ramstek te Rib-eye uz dodatak povrća.
Špiček je bio zadovoljan ramstekom, dok mu je u Rib steaku nedostajalo masnoće.
''Vidi se vaša nesigurnost'', dodala je Željka, dok je Pažanin primijetio kako ocu i kćeri nedostaje još malo kulinarskog znanja. Špiček je okrenuo ocjenu šest, Željka peticu, a Pažanin samo četvorku – slabih 15 bodova ukupno.
Između inače skladnih Ante i Marije večeras su se osjetile prve trzavice nakon što je Marija pomiješala komade mesa, a to je primijetio i žiri. Iako su žiriju ispričali kako je jedno od jela koje su pripremali bio gulaš od ramsteka uz domaće njoke, ispostavilo se kako ipak bila riječ o Rib-eyeu. Žiri je pohvalio njihov T-bone, dok im je ramstek, poslužen uz umak od gljiva, bio prepečen.
Pažanin i Špiček dali su samo petice, dok je Željka par nagradila sedmicom – ukupno 17 bodova.
Nevena i Mirjana bile su također dosta nesigurne tijekom kuhanja, a žiriju su iduće nosile svoje specijalitete - T-Bone iz pećnice s umakom od milerama i zelenih papričica, Rib-eye pripremljen na tavi i njihovu verziju gulaš od ramsteka.
Svi su se članovi složili kako je Rib-eye presuh, a Pažaninu se ni vizualna prezentacija jela nije svidjela. Željka se odlučila za šesticu, Pažanin za četvorku, a Špiček za sedmicu – 17 bodova.
Iznenadile Klara i Kristina
Svoje su tanjure sljedeći donijeli samozatajni prijatelji Danilo i Ante. ''Odradili ste ono što smo tražili – lonac, tavu i pećnicu. Ali sve je prepečeno, nema masnoće i nije začinjeno!'' Špiček nije bio oduševljen. Svi članovi žirija ovaj su se put usuglasili i okrenuli šestice – ukupno 18 bodova za dečke.
Ivana i Juan, trenutno vodeći na tablici, žiriju su donijeli Rib-eye odrađen na tavi s umakom Cafe de Paris, T-bone iz pećnice uz neobičan dodatak kozica te ramstek s crnom tjesteninom.
Žiriju se ramstek i tjestenina nisu svidjeli, no pohvalili su T-bone i neobičnu kombinaciju mesa i morskih plodova. Pažanin i Špiček dali su sedmice, a Željka je dodala osmicu – 22 boda za hrvatsko-španjolsku kombinaciju.
Najmlađi par Klara i Kristina bile su sljedeće. Špiček je želio znati znaju li uopće raspoznati komade mesa, a njegov test djevojke su, nažalost, pale. Studentice su poslužile Rib-eye iz pećnice uz pire od batata, ramstek u umaku od zelenog papra i komadiće T-Bonea u tortilji.
Unatoč nedostatku znanja, Pažanin ih je pohvalio kako su njihov ramstek i Rib-eye najbolji dosad, što je izazvalo pljesak ostalih parova, a složio se i Špiček: ''Pogođeni su kao da ste ih već na tisuće napravili!''
Djevojke su, uz najveće pohvale od svih parova, zaradile i dobre tri sedmice te ukupno 21 bod, čime su bile i više nego zadovoljne!
Posljednji par večeri bili su Snježana i Mario, koji su se također prilično mučili s nazivima komada mesa. Pažaninu je ramstek bio prepečen, a pohvalio je T-bone. Složili su se i Željka i Špiček.
Špiček je okrenuo šesticu, Željka je dala sedmicu, a Pažanin tek peticu – 18 bodova.
U ukupnom poretku, nakon tri dana kuhanja, i dalje vode Ivana i Juan sa 79 bodova, dok su na zadnjem mjestu Danilo i Ante s 52 boda.
A koji će par prvi napustiti natjecanje, gledatelji će doznati već u četvrtak od 21 sat na RTL-u, u novoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'.