TV PREPORUKA ZA TRAVANJ: / Premijere filmova Alien: Savez, Vazač, Paterno, Čovjek željeznog srca, Otete i Primalja

30.3.2018.
14:25

1. travnja, HBO, 20.00, SF TRILER, Alien: Savez

Posada kolonijalnog broda, na putu k udaljenom planetu, otkrije da je ono što su smatrali neistraženim rajem zapravo mračan, opasan svijet. Kad otkriju prijetnju kakvu nisu mogli ni zamisliti, morat će se upustiti u opasan bijeg.

1. travnja, CINEMAX, 20.00, DRAMA, Primalja

Claire je iznimno darovita primalja, s prirodnim talentom porađanja beba uz najnježniji dodir. No tijekom godina njezina delikatnost, osjećaj ponosa i odgovornosti sukobljavaju se s učinkovitošću usmjerenim metodama modernih bolnica. Bliže kraju nego početku karijere, ona počinje sumnjati u svoj poziv i vještine. Jednog dana primi neobičan telefonski poziv, glas iz prošlosti. Beatrice, ekstravagantna i frivolna ljubavnica njezina pokojnog oca, ima važne i hitne novosti te je želi ponovno vidjeti, 30 godina nakon što je nestala bez traga. Dok sudbina ponovno spaja ove dvije potpune suprotnosti, hirovita Beatrice prisiljena je razmisliti o svojim odgovornostima, dok uštogljena Claire napokon uči kako se osloboditi svojih nedaća.

1. travnja, CINEMAX2, 20.30, DRAMA, Stihovi zaborava

Postariji nadstojnik udaljene mrtvačnice posjeduje nepogrešivo pamćenje za sve osim za imena. Dani mu prolaze u pokazivanju trupala ljudima u potrazi za svojim izgubljenima te u njegovanju voljenih biljaka. Kada u obližnjem gradu izbije prosvjed, a paravojska u tajnosti napravi prepad na mrtvačnicu kako bi skrila civilne žrtve, on otkrije tijelo nepoznate mlade žene. Pobudivši u sebi sjećanja na osobni gubitak, upusti se u čarobnu odiseju kako bi je dostojno pokopao uz pomoć mističnog grobara koji skuplja priče mrtvih, starice u potrazi za svojom davno izgubljenom kćeri te vozača mrtvačkih kola kojeg muči vlastita prošlost.

5. travnja, HBO, 21.35, DOKUMENTARNI FILM, Zen-dnevnici Garryja Shandlinga

Kada je Garry Shandling preminuo 2016., općenito je ostao upamćen kao vrhunski stand up komičar i zvijezda dviju najinovativnijih humorističnih serija u povijesti televizije. Ali za one koji su ga poznavali, „pravi“ Garry Shandling bio je mnogo kompleksnija osoba. Sada je Judd Apatow načinio izvanredan portret ovoga kultnog komičara u dvodijelnom dokumentarcu ZEN-DNEVNICI GARRYJA SHANDLINGA. Epskog opsega i intiman u detaljima, film prikazuje razgovore s više od 40 Shandlingovih prijatelja i članova obitelji, uključujući Jamesa L. Brooksa, Jima Carreyja, Sachu Barona Cohena, Davida Couliera, Jona Favreaua, Jaya Lena, Kevina Nealona, Conana O’Briena, Boba Sageta, Jerryja Seinfelda i Saru Silverman te četiri desetljeća pojavljivanja na TV-u, zajedno s osobnim dnevnicima, privatnim pismima i iskrenim kućnim audiosnimkama i videosnimkama koje otkrivaju njegov briljantan um i nemirnu dušu.

6. travnja, CINEMAX, 20.00, AKCIJSKI HOROR, Legija

Vojska zla se okuplja. Naoružana i ujedinjena pod arhanđelom Mihaelom (Paul Bettany), skupina stranaca nesvjesno postaje prva linija obrane pred Apokalipsom. Njihova je misija zaštititi konobaricu i njezino sveto nerođeno dijete od nemilosrdne, krvave opsade vojske demona.

8. travnja, HBO, 20.00, AKCIJSKI KRIMI FILM, Vozač

Film prati talentiraniog mladiog vozača za bijeg (Ansel Elgort) koji se oslanja na ritam svog osobnog soundtracka kako bi bio najbolji u svom poslu. Kada upozna djevojku svojih snova (Lily James), Babyju se ukaže prilika da ostavi život kriminalca i izvuče se iz svega. Ali kada bude prisiljen raditi za mafijaškog šefa (Kevin Spacey), morat će se suočiti s posljedicama nakon što propala pljačka ugrozi njegov život, ljubav i slobodu.

8. travnja, CINEMAX, 20.00, PUSTOLOVNI AKCIJSKI FILM, Jack Reacher: Nema povratka

Kad bojnicu Susan Turner (Cobie Smulders), koja je na čelu Reacherove stare istražne jedinice, uhite zbog izdaje, Reacher neće prezati ni pred čim da dokaže njezinu nevinost i otkrije istinu iza velike državne zavjere koja uključuje ubijene vojnike. Film je temeljen na 18. romanu Leeja Childa iz popularnog serijala Jack Reacher, sa 100 milijuna prodanih knjiga u svijetu.

14. travnja, CINEMAX2, 20.30, DRAMA, Meda ili ne tako svijetla strana stvari

Doru je drvosječa kojemu je žena nedavno preminula. Kao da taj gubitak nije dovoljan, on se sada suočava s drugim problemom: mora poslati malu Medu, djevojčicu kojoj je njegova žena osam godina pružala majčinsku pomoć, u sirotište. Postoji mogućnost da Doru posvoji Medu, ali papirologija je skupa, a on živi u području gdje su sječa drva i uzgoj krava jedini zakoniti načini zarade. Nakon što je pokušao sve kako bi zadržao Medu, Doru uviđa da možda mora prijeći na pogrešnu stranu zakona kako bi uspio u svom naumu.

15. travnja, HBO, 20.00, DRAMA, Paterno

Film prati Joea Paterna s Penn Statea u razdoblju nakon skandala seksualnog zlostavljanja Jerryja Sanduskog. Nakon što je postao trener s najviše pobjeda u povijesti sveučilišnog nogometa, Paternova je ostavština došla u pitanje te je bio prisiljen suočiti se s pitanjima institucionalnih propusta u odnosu na žrtve.

15. travnja, CINEMAX, 20.00, MINI SERIJA, Male žene

Mini serija prati sestre March – Meg (Willa Fitzgerald), Jo (Maya Hawke), Beth (Annes Elwy) i Amy (Kathryn Newton) – na njihovu putovanju od djetinjstva do zrelosti. Uz pomoć svoje majke Marmee (Emily Watson), a dok im se otac bori u Američkom građanskom ratu, djevojke polako uče što znači biti mlada žena – od rodnih uloga do sestrinskog rivalstva, prve ljubavi, gubitka i braka. Emily Watson igra obiteljskog matrijarha Marmee, a Angela Lansbury njihovu imućnu, mrzovoljnu tetu. Michael Gambon kao susjed Marchevih te Jonah Hauer-King kao njegov unuk Laurie, zaokružuju glumačku postavu.

15. travnja, CINEMAX2, 20.30, DRAMA, Podne

Film donosi priču o majci Eliški i njezinoj osmogodišnjoj kćeri Anetki. Zajedno se usele u udaljenu kuću da bi započele novi život jer je otac „na službenom putu“, kako majka tvrdi. Međutim, kad kći otkrije istinu i shvati da joj je majka cijelo vrijeme lagala, odnos im počne slabjeti. U to vrijeme počne se pojavljivati mitsko biće Podnevna Vještica. Dolazi sve bliže i bliže i postavlja se pitanje: je li prijetnja stvarna ili je to sve samo u majčinoj nestabilnoj glavi?

19. travnja, HBO, 22.00, DOKUMENTARNI FILM, Arthur Miller: Pisac

Film Rebecce Miller portret je njezina oca, okolnosti u kojima je živio i njegovih ideja, građen oko improviziranih intervjua snimljenih tijekom mnogo godina u njihovu obiteljskom domu. Ovakvo slavljenje velikog američkog dramatičara prilično je drukčije od ičega što je publika dosad vidjela. To je temeljiti pregled jednog jedinstvenog života zasjenjenog tragedijama poput Crvene panike i smrti Marilyn Monroe; otrežnjujući pogled na uspjeh i neuspjeh u očima javnosti; iskren prikaz ljudske slabosti; odavanje počasti jednog umjetnika drugom. „Arthur Miller: Pisac“ poziva vas da vidite kako je jedan od najoštrijih američkih društvenih komentatora razvio svoja politička uvjerenja, kako mu se život odrazio na njegova djela i kako je, makar i na malen način, oblikovao kulturu SAD-a u dvadesetom stoljeću.

20. travnja, CINEMAX, 20.00, CRNA KOMEDIJA, Neblaženo stanje

U središtu radnje je Ruth, trudnica u ubilačkom pohodu. Njezino mizantropsko nerođeno dijete upravlja Ruthinim djelima smatrajući društvo odgovornim za odsutnost oca. Dijete govori Ruth iz maternice podučavajući je kako će namamiti i na kraju ubiti svoje bezazlene žrtve. Boreći se sa svojom savješću, usamljenošću i čudnim oblikom predporođajnog ludila, Ruth mora izabrati između iskupljenja i uništenja u trenutku majčinstva. Nakon što je prikazan u Veneciji, Torontu i nedavno na Londonskom međunarodnom filmskom festivalu, „Neblaženo stanje“ označava Lowein redateljski debi. Ona je istinska trostruka prijetnja napisavši, režirajući i glumeći u filmu tijekom vlastite stvarne trudnoće.

22. travnja, HBO, 20.00, DRAMA, Čovjek željeznog lica

Prag, 1942. Treći Reich na vrhuncu je moći i kontrolira većinu Europe. Reinhard Heydrich, uz pomoć svoje supruge Line uspeo se do vrha Nacističke stranke kao šef SS-a, Gestapa i kao tvorac „Konačnog rješenja“. Njegova bezobzirna i tiranska vlast nad okupiranom Čehoslovačkom navela je Hitlera da ga proglasi „čovjekom željeznog srca“. Međutim, mala skupina boraca iz češkog pokreta otpora, predvođena Janom Kubišem i Jozefom Gabčikom, pokušava zaustaviti nezaustavljivo i planira atentat na Heydricha koji bi ga učinio najviše rangiranim nacističkim časnikom ubijenim za Drugog svjetskog rata.

22. travnja, CINEMAX2, 20.30, PUSTOLOVNA DRAMA, Ponoćno sunce

Nakon majčine smrti Lia, 16-godišnja gradska princeza, poslana je provesti ljetne praznike s bakom iz plemena Gwich’in u malom subarktičkom naselju. Očajna vratiti se gradskom životu, ona ukrade čamac i zaputi se kroz beskrajnu Sjevernu divljinu u nadi da će stići do najbližega grada. Potpuno izgubljenu, pronađe je Alfred, lovac iz plemena Gwich’in te je preko volje uzme pod svoje dok putuje beskrajnim krajolikom u potrazi za sjevernoameričkim sobom. Kada Alfred teško nastrada u napadu medvjeda, Lia ustraje i bori se kako bi im spasila živote.

28. travnja, CINEMAX2, 20.30, DRAMA, Kao prijatelj

Jack je srednjoškolac koji živi sa samohranom majkom Karen u bezličnom gradiću. Smatran društvenim izopćenikom i usamljenikom, Jack nema prijatelja sve dok se Karenin novi dečko Tom ne useli k njima i dovede svog sina Marka u njihove živote. Dvojica autsajdera ubrzo se zbliže i razviju čvrsto prijateljstvo te, poslije slučajnog susreta na jednoj večeri, u svoju grupu priključe i razrednu kolegicu Saru. Troje tinejdžera postaju jedan drugomu spasitelji sve dok ih promjene u odnosima i tajne koje izbiju na površinu ne prisile da se pogledaju i uvide koliko su daleko voljni otići kako bi živjeli živote koje su odabrali.

29. travnja, HBO, 20.00, AKCIJSKA KOMEDIJA, Otete

Nakon što je dečko nogira uoči njihova odlaska na egzotični odmor, impulzivna sanjarka Emily Middleton (Amy Schumer) nagovori svoju ultraopreznu majku Lindu (Goldie Hawn) da otputuje s njom, što dovede do neočekivanih posljedica. Potpune suprotnosti, Emily i Linda uviđaju da će jedino ako riješe svoje nesuglasice kao majka i kći uspjeti pobjeći iz divlje i urnebesne pustolovine u džungli u kojoj su se našle.

29. travnja, CINEMAX, 20.00, DRAMA, Fiksna linija

Kada dvije sestre posumnjaju da njihov otac (John Turturro) ima ljubavnicu, to ih dovede u emocionalni kolaps u kojemu će se otkriti pukotine na obiteljskoj fasadi. Prvi put starija sestra Dana (Jenny Slate), koja se nedavno zaručila te se i sama muči s vlastitom vjernošću, počne se zbližavati sa svojom divljom sestrom tinejdžericom Ali (Abby Quinn). Njih dvije pokušavaju otkriti istinu bez znanja svoje majke (Edie Falco) te pritom otkrivaju zamršenu stvarnost ljubavi i seksa.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali