TV PREPORUKA DANA: / Drama Put u svemir Philipa Kaufmana nagrađena s četiri Oscara snimljena je prema istoimenom romanu Thomasa Wolfea

Image
23.8.2018.
9:58
VOYO logo

HRT2, 11.45, GLAZBENA DRAMA, Osjeti ritam

Dvoje izvrsnih plesača, strastveno posvećenih plesnoj umjetnosti, nađu se u središtu oštrog i bespoštednog suparništva newyorških plesnih klubova u podzemlju, koje vode bivši prijatelji... Glavne uloge tumače apsolutni pobjednik američkog Plesa sa zvijezdama Derek Hough i K-pop pjevačica BoA.

Image

HRT2, 13.35, TRILER, Pogreška

Trudy (D. Savre) je na nagovor svoje cimerice Gretchen (F. Raisa) nakon dugo vremena izašla. Obično koristi NetCar, a vozi je njezin kolega s faksa, Charles (K. Cox), s kojim zajedno sluša kriminalistiku i koji joj se bezuspješno udvara. Te večeri iz kluba je krenula prije Gretchen i pozvala NetCar. Kad joj se približilo vozilo, nije gledala tko vozi, jer je mislila da je prepoznala Charlesov automobil. Nije se brinula kad je vidjela da je vozač nepoznat, dala mu je svoju adresu i zahvalno prihvatila njegovu ponudu da se posluži vodom u boci koju je imao na zadnjem sjedištu. Poslije toga više se ničega nije sjećala, sve do sljedećeg jutra kad se probudila gola u nepoznatoj motelskoj sobi. Prijavila je policiji da je vjerojatno silovana, pretrpjela je višesatne mučne preglede, da bi shvatila kako je statistički mala vjerojatnost da silovatelj bude uhvaćen. Kreće sama u istragu. Najprije i sama postaje vozač NetCara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

HRT3, 19.00, KRIMI FILM, Vozač

On je Vozač (R. O'Neal), čak mu se ni pravo ime ne zna, ali vještina njegove vožnje itekako je poznata u Los Angelesu. Tajanstven i tih, počeo je kao kradljivac sportskih automobila, a nastavio kao najpouzdaniji i najbrži vozač za bijeg s mjesta pljačke. Na tragu mu je sposoban i samouvjeren Detektiv (B. Dern) već opsjednut time da ga uhvati. Dogodila se pljačka u kasinu i postoji svjedokinja koja je vidjela Vozača, ali prelijepa Igračica (I. Adjani) taj je podatak policiji zatajila. Detektiv je spreman surađivati i s bandom kriminalaca da uhvati Vozača, a Vozač će pri tom zatražiti pomoć Igračice da izbjegne zamku... U filmu ima dojmljivih scena utrka automobilima po gradu.

Image

DOMA TV, 19.45, AKCIJSKA SERIJA, Navy CIS LA

Callen se utrkuje protiv nemilosrdnog protivnika. Mora naći ženu koja zna gdje se nalazi zaboravljeno blago predviđeno za financiranje novog rata na Bliskom istoku, a koja ujedno zna i mučan ključ za nepoznati dio njegove prošlosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

HRT1, 20.05, DRAMSKA SERIJA, Mjesto koje zovem dom

Regina se upušta u konačni i očajnički pokušaj da ubije Saru i dijete. George se jednom zauvijek obračunava s Reginom. Anna i Gino donose odluku o svojoj budućnosti. James produbljuje odnos s Henryjem. Olivia bira novi put. Harry nalazi novo mjesto koje može zvati domom. Jack i Carolyn stoje uza svoju kćer. Sir Richard počinje smišljati kako će se osvetiti obitelji Bligh. Gino odvodi Rose iz Ash Parka. Sara nalazi unutarnji mir. Elizabeth i Douglas se vjenčaju i tako na kraju jednoga razdoblja spajaju cijelu obitelj.

Image

HRT2, 20.05, DOKUMENTARNA SERIJA, Superroditelji u životinjskom svijetu: Priskakanje upomoć

Epizoda istražuje zašto se timski rad isplati. Otkriva neke od najzanimljivijih i zadivljujućih priča o grupnom roditeljstvu u životinjskom svijetu. Za većinu vrsta koje žive u skupinama takav način života znači da dijele poslove. Od slonova koji sudjeluju u pregovorima kad im djeca postanu taoci, preko prugastih mungosa koji se svi kote na isti dan, do lavica koje formiraju sestrinstvo da bi otjerale nepozvane mužjake i mošusnih goveda koja se okupljaju da bi svoju telad branila od gladnih vukova... Uistinu je nevjerojatno što su neki životinjski roditelji spremni učiniti za naraštaj koji dolazi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

HRT2, 21.00, DRAMA, Put u svemir

Godine 1947. u američkom zrakoplovnom središtu pokusni pilot Chuck Yeager (S. Shepard) svojim zrakoplovom uspijeva probiti zvučni zid. S njim se natječu i drugi odvažni i ambiciozni letači, odlučni biti najbolji. Deset godina kasnije, međutim, iz sovjetskog svemirskog središta s uspjehom se lansira satelit Sputnik. To izaziva paniku među Amerikancima koji žele osposobiti vlastiti svemirski program i ponovno postati prvi i najbolji. Tada započinje mukotrpno novačenje najboljih pilota, sastavljeno od niza psiho-fizičkih testova. Iako je najbolji, Yeager nije izabran, jer nema fakultetsko obrazovanje. Kao prvi astronauti na povijesnom projektu Mercury odabrani su John Glenn (E. Harris), Gordon Cooper (D. Quaid), Gus Grissom (F. Ward), Scott Carpenter (C. Frank) i Alan Shepard (S. Glenn).

Image

HRT1, 21.00, DRAMSKA SERIJA, Crno-bijeli svijet

Lipanj je 1982. Kipo i Žungul odlaze na "specijalni novinarski zadatak", na Omladinsku radnu akciju "Sava 82", unoseći popriličan nemir u brigadirsko naselje u kojem neočekivano pronalaze mnoga poznata lica, od Une i članova njezina sastava do Dimčeta, Kipova frenda iz vojske. Mitar poziva Jagodu da se s njim odseli u Australiju, a Dominik se mora javiti na ozbiljan informativni razgovor u milicijsku stanicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

FOX CRIME, 22.00, KRIMI SERIJA, Privatni detektivi

Nakon burne prošlosti, bivši profesionalni hokejaš Matt Shade traži pomoć vatrene privatne detektivke Angie Everett koja je nakon smrti svog oca preuzela detektivsku agenciju Everett Investigations. Potpuna Mattova suprotnost, Angie ga smatra naivnim i djetinjastim; no polako počinje mijenjati mišljenje o njemu nakon što zajedno krenu rješavati slučaj ubojstva. U drugoj sezoni, Matt će se i službeno pridružiti Angienoj agenciji kao njezin partner, no tek će sada oboje uvidjeti koliko su zapravo različiti. Iako će u poslu biti uspješni, polako će početi shvaćati kako njihovi slučajevi postaju sve zahtjevniji. Novi slučajevi odvest će ih u svijet automobilskih utrka, svijet visoke mode i privilegiranih privatnih škola. Unatoč svađama i neslaganju, među njima postoji romantična privlačnost koja se ne može zanijekati, te koju će prije ili kasnije oboje morati priznati.

Image

RTL2, 22.15, HUMORISTIČNA SERIJA, Dva i pol muškarca

Potaknuti činjenicom da je Chelsea pronašla golišave fotografije na Charliejevom mobitelu, Charlie, Alan, Gordon, Herb i Jerome međusobno prepričavaju svoja seksualna iskustva. Melissa je i dalje ljuta na Alana jer je spavao s njezinom majkom, Charlie pokušava izgladiti situaciju s Chelsea, a Jake ponovno prohoda s Celeste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

NOVA TV, 23.55, AKCIJSKI FILM, Oluja stoljeća

U samo jednom danu serija neočekivanih tornada devastirala je grad Silverston. Dok ubojite pijavice haraju, stručnjaci upozoravaju da najgore tek slijedi. Većina stanovnika pokušavat će pronaći siguran zaklon, no skupina entuzijasta neće propustiti ovu priliku kakva se javlja jednom u životu – pokušat će se približiti oluji stoljeća koliko god će im priroda to dozvoliti.

Image

HRT2, 00.05, TRILER, Bez Boga i gospodara

Kad se u ljeto 1919. niz bombi u paketima pojavi na vratima istaknutih političara i biznismena, FBI-ev agent William Flynn (D. Strathairn) dobiva zadatak pronaći odgovorne. Potpuno se angažira u istrazi koja otkriva anarhističku zavjeru... Snimljen prema istinitim događajima iz dvadesetih godina 20. stoljeća ovaj film donosi nam dramu koja otkriva nevjerojatne sličnosti sa suvremenim ratom protiv terorizma i ulogom koju vlada ima u toj borbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo