Play ponuda

E, BAŠ GA NEĆE! / Božidar dobio šesticu od Špičeka u 'Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!': 'Gdje je knjiga žalbe da je napišem?'

Image
Foto: RTL

Priprema jela protekla je nekima bolje, a nekima malo manje - Leo i Enes su pjesmom sakrili tremu

21.12.2021.
23:30
RTL
Play ponuda

U utorak navečer u showu "Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!" timovi su pripremali jela po receptima Tomislava Špičeka u kojima su pojedini kandidati ugodno iznenadili, no bjelovarski kuhar nije bio jedan od tih sretnika.

Timovi su u 90 minuta trebali pripremiti štrudlu od vrganja s umakom od poriluka za predjelo, zatim za glavno jelo puricu nadjevenu kestenima, žemljama i marelicama s umakom, rosti krumpirom i kokicama od heljde te muffine s preljevom od vina i rolice s cimetom. Sva jela kuhala su se po preporuci chefa Tomislava Špičeka, a zbog količine posla i kompleksnosti jela svi su se odmah podijelili i bacili na posao.

Image
PALE PRVE KRITIKE /

Ljutiti Božidar u 'Tri, dva jedan - ho, ho, ho!' zaprijetio: 'Idem doma, mene je sramota'

Image
PALE PRVE KRITIKE /

Ljutiti Božidar u 'Tri, dva jedan - ho, ho, ho!' zaprijetio: 'Idem doma, mene je sramota'

"Mi smo se već jako dobro uhodali i mislim da su ljudi vidjeli da među nama nema natjeravanja, podijelili smo posao, svatko radi svoje i pomažemo si", istaknuo je Šibenčanin Mile dok u timu kod Bjelovarčana Božidara nije vladala takva sloga. Naime, Božo se naljutio na Lukreciju i Ivana zbog jučerašnjih niskih ocjena, pa je jasno istaknuo svoja očekivanja od novog ocjenjivanja: "Očekujem tri desetke, i to je to!"

shimmer fallback
shimmer fallback

Priprema jela protekla je nekima bolje, a nekima malo manje - Leo i Enes su pjesmom sakrili tremu, Dubrovčanima je, baš kao i Zagorcima, gotovo sve išlo po planu, Božidar nije htio pomoć od svoje ekipe iz tima, a Nikita je pred kraj kuhanja zaplakala zbog pećnice i zamalo upropaštenog deserta.

Ivana nije zadovoljna

Prvi na kušanje stigli su Petra, Mario i Vjekoslav poznati kao Zagorci, koji su svoja jela ponosno servirali Željki Klemenčić, Ivanu Pažaninu i Tomislavu Špičeku.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Jako sam zadovoljna kako ste ovo odradili. U cjelini izgleda jako dobro i appetitlich. Sve što sam očekivala ste više-manje odradili, ali predjelo je ogromna šlapa, to se tako ne poslužuje", komentirala je Željka te im dala ocjenu osam, baš kao i Pažanin dok su Špičeku njihova jela bila za sedmicu te je tim osvojio 23 boda.

Idući na red stigli su Dubrovčani iz tima Škerac: "Jako fina i ukusna štrudla od vrganja, u glavnom jelu meso je perfektno, no muffini su mogli biti bolji", priznao je Pažanin pa ih ocijenio sedmicom, Željka im je dala osmicu, a Špiček šesticu. "Nisam zadovoljna, došlo mi je da propadnem u zemlju kad sam vidjela šesticu", rekla je Ivana, čiji je tim zaradio ukupno 21 bod zbog lošijih slastica.

shimmer fallback
shimmer fallback

Šibenski guložni bonkulovići dobili su pohvale od žirija, iako im jela na prvu nisu izgledala toliko dobro. "Štrudla je jako fino hrskava i ima dovoljno masnoće. Puretina je lijepo zapečena, nadjev dobro začinjen, a rosti mi je malo mekan, mora biti hrskaviji. Rolice vam nisu uspjele, ali muffini su jako dobri", rekao je Špiček, no tim je dobio iste ocjene kao i prethodni.

Božidar nezadovoljan s osvojenim bodovima

Zatim su na red stigli Božidar, Ivan i Lukrecia, poznatiji pod imenom Nesalomljivi. Špiček je odmah komentirao da im nisu uspjele kokice od heljde, a ni meso nije bilo najbolje pečeno, no Pažanin je pohvalio njihovu savijaču, a i Ivanove muffine koji su bili najbolji u cijeloj večeri. Pažanin je timu dao osmicu, Željka sedmicu, a Špiček – šesticu!

"Gdje je knjiga žalbe da je napišem? Nisam se došao ovdje zezati, došao sam pobijediti!" žestok je bio Božidar zbog dobivene šestice jer je smatrao da su zaslužili tri desetke, a umjesto maksimalnih 30, tim je zaradio 21 bod.

shimmer fallback
shimmer fallback

Posljednji na kušanju bili su Nikita, Leo i Enes s Kvarnera iz tima Krepat, ma ne molat. Špiček im je pohvalio prezentaciju predjela, dok im je Pažanin pohvalio puricu i desert: "Vaš komad mesa je odličan, trebate imati više samopouzdanja. Puževi su najbolji, a Nikita je plakala zbog njih." Dobre komentare slijedile su i dobre ocjene pa su tako Riječani dobili ukupno 25 bodova i tako završili na vrhu trenutačne ljestvice.

Sutra je novi dan i novi kulinarski izazov za natjecatelje koji imaju priliku ispraviti sve pogreške. Tko će i dalje pamtiti dobivene šestice, a tko će kritike iskoristiti kao savjete – pogledajte u srijedu od 21.15 sati na RTL-u!

Play ponuda
Play ponuda