'Čeljuska kažnjena zbog tri minute i 25 sekundi'

Urednice Dnevnika 3 Tončica Čeljuska i Ankica Posavljak kažnjene su s 1.500 kuna svaka zbog prekoračenja termina u emisiji u kojoj je gost bio potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

4.5.2012.
11:54

'To je format koji ide uživo i uvijek imamo problema s minutažom. Kada imate dva-tri gosta u emisiji, teško je biti točan u minutu, a Ankica i ja prve smo kažnjene zbog toga premda sigurno nismo prve koje su prekoračile termin', rekla je Tončica Čeljuska koja je za kaznu doznala tek nakon što je vidjela izvod od plaće.

Posebno joj smeta što u opisu kazne piše da su ona i kolegica Posavljak rušile dignitet televizije.

'Smatram ovo drastičnom kaznom i podnijela sam žalbu. Riječ je o Dnevniku 3 što je zadnji takav format u danu, nakon njega idu samo reklame i filmovi i nikome u biti nismo ukrale minutažu. To je novac od kojeg živim i normalno je da sam se pobunila', rekla je Čeljuska i dodala da ne želi komentirati ima li kazna ikakve veze s tim što je Radimir Čačić bio gost.

'On je potpredsjednik Vlade i sigurno ima što reći. Ako njemu nije dopušteno govoriti, ne znam komu jest', zaključila je Čeljuska.

Dnevnik 3 u kojemu je gostovao prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić nije produljen dvije minute, nego tri minute i 25 sekundi. Također, Dnevnik 3 je dvanaest dana uzastopce prekoračivao predviđeno vrijeme trajanja.

Pridržavanje termina trajanja emisija izuzetno je važno za stabilnost cijele programske sheme. HRT svoje programe emitira 24 sata na dan i produljenje jedne emisije pomiče sve ostale termine, čime se narušava satnica.

Radi poštivanja svojih gledatelja i pridržavanja najavljenih termina, HRT se nastoji pridržavati rasporeda emitiranja, tolerirajući pri tom povremena manja kašnjenja koja su neizbježna s obzirom na specifičnosti posla, koje su sve uzete u obzir.

Izricanje destimulacija na plaći kolegama čija su probijanja termina opetovana i dulja od prihvatljivih nije nikakva novost već mjera koja se provodi kako biprogram mogao normalno funkcionirati a gledatelji znali što i kada da očekuju na programu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali