U ponedjeljak navečer šest je parova kuhalo tri različita jela. Tihana i Nikola pripremali su ražnjiće od bakalara, kao i Anto i Antonio. Silvijana i Marica te Bada i Toca pekli su polpete od janjetine, a Morana i Domagoj te Đurđica i Matea napravili su tortu od tjestenine. Svaki natjecateljski par najprije je jelo donio pred žiri, a potom ga stavio pred goste „restorana“.

Mateja, Tomek i Mate kušali su jela i zaključili kako bi najveće ocjene večeras dobili Anto i Antonio zbog odlične prezentacije jela i hrskavih ražnjića, zatim Morana i Domagoj zbog ljepše i ukusnije torte nego što je bila ona unuke i bake te Bada i Toca zbog svojih fantastičnih polpeta od janjetine. Silvijana i Marica su, prema mišljenju žirija, potpuno podbacile i ovo je bilo jedno od njihovih najgorih jela.

No, mišljenje žirija nije ništa značilo jer su gosti bili ti koji su imali pravo odluke, a oni su Silvijani i Marici dali ukupno 38 bodova te su one tako osvojile bodove za svoj tim. Preostali bodovi otišli su timu „Marsonija“, ali Tihani i Nikoli te Morani i Domagoju.

Mateja je kasnije prokomentirala kako su oni razmišljali potpuno drugačije od gostiju te su njihove ocjene bile drugačije, ali sada to više nema veze jer glas žirija nije bio važan. Tomekovo mentorstvo time je završilo, a sutra će tu poziciju preuzeti njegov kolega Mate Janković.

Kako će se Mate snaći u ulozi mentora, pogledajte sutra u 21:10 na RTL-u!