BALKANSKI HUMOR NA NAJJAČE / Nova humoristična serija već ruši rekorde gledanosti: Požurite na RTL Play i nasmijte se do suza

Image
Foto: Promo

Za izvanredan uspjeh serije svakako su zaslužni i izvrsni glumci koji su odlično oživjeli likove

30.6.2021.
13:14
Promo
VOYO logo

Urnebesno zabavnu seriju "Psi laju, vetar nosi" možete pratiti na PLAY Premiumu, dodatnom programskom paketu RTLplaya.

Izuzetno gledana humoristična serija "Psi laju, vetar nosi" u susjednoj Srbiji ruši rekorde gledanosti. Prema ideji autora Radoša Bajića, poznatog iz izvrsnih TV serija "Selo gori, a baba se češlja" i "Ubice mog oca" te pod redateljskom palicom njegove kćeri Jelene Bajić Dojčić, nastala je nova humoristična serija koja na komičan i istovremeno dirljiv način priča priču o zgodama i nezgodama života na Balkanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za izvanredan uspjeh serije svakako su zaslužni i izvrsni glumci koji su odlično oživjeli likove kojima je glavni cilj preživjeti u surovoj balkanskoj ekonomiji beogradskog predgrađa i, po mogućnosti, pritom se obogatiti. To, naravno, nikada ne ide onako kako su zamislili pa obitelj Stavrić i društvo, sastavljeno od sitnih prevaranata vječito zapetljanih u mutne poslove, zbog svih svojih neobičnih kombinatorika redovito upadaju u probleme.

Image
Foto: Promo

Jedan od ključnih likova je sitni mafijaš

Glumačka ekipa sastavljena je od redom iskusnih i talentiranih imena, od kojih je većina svoju karijeru gradila prvenstveno u kazalištu, a njihova glumačka ostvarenja imali smo prilike vidjeti u brojnim filmskim i TV projektima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U seriji "Psi laju, vetar nosi" jednu od ključnih uloga, onu Stojke zvanog Gladiola, najstarijeg brata i glave obitelji Stavrić, vlasnika pogrebnog poduzeća i restorana za održavanje karmina, glumi autor serije Radoš Bajić. Kao Stojke Gladiola, Bajić se izvrsno snašao pretvarajući svoj lik u komičnu karikaturu sitnog mafijaša koji sve obiteljske poslove drži pod kontrolom.

Glavni lik Kostadina Stavrića Stavre tumači odlični Tihomir Stanić. Stanić je jedan od onih glumaca koji je svoje iskustvo stvarao na kazališnim daskama, i to kao stalni član ansambla Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, a glumio je u brojnim predstavama beogradskog kazališta Atelje 212. Posudio je glas Gavrilu Principu u filmu "Posljednji valcer u Sarajevu" redatelja Nikole Stojanovića, koji je ujedno bio i zadnji film snimljen u bivšoj Jugoslaviji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Promo

Anita Mančić u glavnoj ženskoj ulozi

Tihomir Stanić glumio je u mnogim filmovima i TV serijama, a glumio je Kralja Aleksandra Obrenovića u TV seriji "Kraj dinastije Obrenović", ratnoj komediji "Pljačka Trećeg Rajha", komediji "Turneja" Gorana Markovića, po kojoj je kasnije nastala i istoimena TV serija, a glumi i u vrlo zapaženom i nagrađivanom filmu "Dnevnik Diane Budisavljević".

Jedna od najvažnijih živućih srpskih glumica, Anita Mančić, u seriji "Psi laju, vetar nosi" glumi glavnu žensku ulogu Grozdane, supruge glavnog junaka serije, Kostadina Stavrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izuzetno talentirana i nagrađivana glumica Anita Mančić pojavila se u više od 40 filmova i serija te mnogim kazališnim predstavama, a godinama je nastupala u predstavama Ateljea 12. Zbog svojeg doprinosa kazališnoj glumi, s 47 godina dobila je nagradu za životno djelo Žanka Stokić, koja se u pravilu dodjeljuje glumcima u starijoj životnoj dobi.

Image
Foto: Promo

Galerija vrlo živopisnih likova

Popis njezine kinematografije predugačak je da bismo navodili sva njezina glumačka ostvarenja, možda tek nekoliko najzvučnijih. Tu su, među ostalima, "Montevideo, Bog te video", "Parada", "Smrt čovjeka na Balkanu" i "Otadžbina" te mnoge TV serije, kao što su "Jutro će promeniti sve" i "Ulica Lipa", a gledali smo je i u nekoliko epizoda megapopularne serije "Južni vetar", u kojoj glumi Ljubicu, suprugu mafijaškog bosa Cara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i izvrsni Milenko Pavlov kao Gostimir, Grozdanin brat, pomalo izgubljeni tip i zakleti komunist koji redovito u peripetijama obitelji Stavrić izvlači deblji kraj. Milenko Pavlov još je jedna legenda beogradskog glumišta i nagrađivani komičar. I on je, kao i kolega sa seta Tihomir Stanić, glumio u seriji "Kraj dinastije Obrenović", "Smrt gospođe ministarke", a mnogima je prepoznatljiv po ulozi Radojice Ilića u seriji "Srećni ljudi".

U seriji se pojavljuje glazbenica Đurđina Radić, poznatija pod imenom Djixx, a u seriji je preuzela ulogu Rafaele, potpuno netalentirane pjevačice u usponu, koja konstantno falša i ne uspijeva pogoditi nijedan ton. "Morala sam jako vježbati pjevanje koje zvuči dovoljno užasno, a da ipak ne zvuči nepodnošljivo i groteskno", izjavila je u intervjuu za srpske medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo