SVE U ZNAKU BROJA TRI / Danijela odala počast svojoj trećoj domovini, no nije uspjela pobijediti u 'Večeri za 5 na selu'

Image
Izvor: RTL

Ugostiteljica i poduzetnica te školovana kuharica Danijela za sebe voli reći da je temperamentna, izravna i ponekad neugodna. Nije uspjela izvojevati pobjedu u 'Večeri za 5 na selu', završila je na trećem mjestu

10.2.2023.
21:31
RTL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Poduzetnica i kuharica Danijela Rašić Matoš zatvorila je makarski tjedan 'Večere za 5 na selu'. U njezin dom stigli su protukandidati Marin, Marela, Darijo i Andrijana. Ova 42-godišnjakinja u najgledaniji domaći kulinarski show prijavila se jer voli kuhanje, od njega i živi, a velika želja joj je bila odati i počast svojoj trećoj domovini Njemačkoj pa je kandidatima ponudila upravo takav jelovnik. Za svoj meni dobila je 32 boda. Njezini gosti nisu bili impresionirani njemačkim jelovnikom te je u konačnici pobijedila Andrijanina tradicija!

shimmer fallback
shimmer fallback

Danijela je pripravu svoje večere započela predjelom koje je nazvala 'Noć vještica'. Na popisu namirnica našli su se buča, tikvice, svinjski file, mahune, krumpir, jabuke te vanilija. Glavno jelo činili su svinjski file i krumpiri, a naziv jela bio je 'Ljepotica i zvijer'. Desertu je, pak, Danijela nadjenula ime Evin desert.

shimmer fallback
shimmer fallback

Nakon što je Danijela pripremila svoja jela, krenula je s pripremom stola, a ekipa se dotad vozila u njezin dom na posljednju ovotjednu večeru. "Poznavajući je, mogla bi ispalit'", komentirao je Marin u kombiju. "Ja sam tužna što je zadnji dan snimanja", komentirala je Marela! No, prije negoli su završili, pred ekipom se našlo druženje s Danijelom, koja ih je dočekala s aperitivima ispred svog doma. Poslužila im je kuhano vino. "Promijenila sam aperitiv da izostavimo neke stvari koje smo imali protekla četiri dana", objasnila je Danijela. "Naša Danijela je uvijek izravna i iskrena, ali bilo je malo treme", primijetila je Andrijana pri aperitivu.

Image
ZAMJERILI SU JOJ JEDNU STVAR /

Andrijana prešla u ovotjedno vodstvo 'Večere za 5 na selu', unatoč kritikama: 'Vidno je bila pod stresom'

shimmer fallback
shimmer fallback

Danijela je poslije aperitiva uvela ekipu u svoj dom te im poslužila predjelo. "Juha me privlačila bojama i dekoracijom", objasnio je Darijo. "Bučina juha mi se nije svidjela, nisam osjetila jačinu, blaga je bila", komentirala je s druge strane Marela predjelo. Marin se složio s njezinom ocjenom.

shimmer fallback
shimmer fallback

Glavno jelo ekipa je raznoliko doživjela i ocijenila. "Glavno jelo je izgledom bilo lijepo, možda malo jednostavno dekorirano, ali jednostavno dobro i prolazi", rekao je Marin. Mareli se izgled glavnog jela svidjelo. Tijekom jela Danijela je otvorila pitanje vjere s ekipom pa se Darijo pohvalio ministrantskim stažom. Domaćica se potom nadovezala na temu o papi Franji, no gosti se nisu pretjerano zainteresirali o religioznim temama. Glavno jelo nije se pojelo do kraja, a onda je uslijedio desert.

Desert se dojmio Darija, a dobro mišljenje o istome su imali i ostali članovi ekipe. Nakon što su pojeli, Danijela je ekipi dala poklon bonove s benzinske crpke, a potom predstavila klapu Srdela koja je bila njezino iznenađenje.

shimmer fallback
shimmer fallback

Pravo iznenađenje za Danijelu i ostalu ekipu bilo je proglašenje pobjednika. Posljednji je u grupi završio Darijo, četvrto mjesto pripalo je Mareli, a treće mjesto upravo - Danijeli. Drugo mjesto pripalo je Marinu, a kao pobjednica tjedna završila je Andrijana! Njemačka večera ipak nije oduševila goste do kraja pa je na kraju pobjedila Andrijanina tradicija - lignje i raštika!

'Večeru za 5 na selu' gledajte svakim radnim danom od 20.15 samo na RTL-u!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču