Od posljedica covida-19 u 90. godini života preminuo je legendarni pjevač i šansonjer Đorđe Marjanović

Pjevač Đorđe Marjanović, legenda jugoslavenske i srpske glazbene scene, preminuo je od posljedica covida-19 u u 90. godini, objavili su u subotu beogradski mediji. U karijeri dužoj od pola stoljeća, Marjanović je najveću popularnost stekao 60-ih, 70-ih i 80-ih godina, a iza sebe je ostavio brojne hitove među kojima su evergreeni "Zvižduk u osam" i "Djevojko mala", te "Lazarela", "Romana", "Moje ludo srce", kao i prepjevi francuskih šansona "Milord" i "Natalie".

Sudjelovao je i pobjeđivao na brojnim festivalima zabavne glazbe, od Opatije do Beograda, a prvi je pjevač u nekadašnjoj Jugoslaviji koji je imao klubove obožavatelja, popularne "Đokiste". Iznimno veliku popularnost uživao je i u nekadašnjem Sovjetskom Savezu.

Glazbom se počeo baviti kao student '50-ih godina, a prvi veći uspjeh ostvario je poslije televizijskog nastupa u kojem je otpjevao tada vrlo popularnu pjesmu "Zvižduk u osam".Na festivalu u Opatiji 1960. nagradu je podijelio s Markom Novoselom za pjesmu Marija Bogliunija i Arsena Dedića "Prodavač novina".

U travnju 1990. nastupio je u Australiji kao gost na jednom koncertu Lepe Brene u Melbournu, kada je, pjevajući pjesmu "Mene nema 'ko da žali" doživio moždani udar, a nakon dugog oporavka pojavljivao se u javnosti, ali više nije nastupao uživo.