MISTERIJ 'ŽENSKOG EJAKULATA' / Novo istraživanje dokazalo neočekivanu činjenicu

Ženska ejakulacija jedan je od misterija ljudskog roda. O njemu su pisali i velikani antičkog svijeta, Aristotel i Hipokrat, koji su htjeli otkriti podrijetlo 'ženske sperme'.

28.4.2015.
15:31

Najnovije istraživanje, koje je proveo Samuel Salama u Francuskoj, poslužilo se ultrazvukom i kemijskom analizom kako bi pružilo konačni odgovor na pitanje podrijetla ženskog ejakulata.

Služeći se ultrazvukom, ženama bi pregledali mokraćni mjehur prije spolnog odnosa kako bi potvrdili da je mjehur prazan. Neposredno nakon orgazma, mjehur istih žena je bio pun. Mjehur bi bio ponovno prazan nakon ispuštanja ejakulata.

Biokemijska analiza tekućine pokazala je da su dvije od pet žena izbacile iz tijela tekućinu koja je istog sastava kao i njihov urin.

U tekućini drugih pet žena pronađen je antigen specifičan za prostatu, kojeg ispuštaju Skenove žlijezde, odnosno 'ženska prostata'. Tekućina tih žena bila je bijela i 'poput mlijeka', a upravo se za takvu smatra da je 'ženska ejakulacija'.

"Ovo istraživanje pomaže da razbijemo kontroverzu oko tekućine koju mnoge žene ispuštaju tijekom orgazma. To su očito dvije različite tekućine, različitih izvora. Još nije poznato imaju li te tekućine psihološku ulogu i služe li nekoj svrsi", rekao je Barry Komisaruk, jedan od stručnjaka iz istraživačkog tima.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali