A što kad muškarac nikako da svrši

S erekcijom je sve kako treba biti, ali imate poteškoća s ejakulacijom? Naš sexpert Goran Arbanas nudi rješenje problema koji pogađa oko devet posto muškaraca.

7.12.2011.
11:21
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pitanje: Kako poboljšati ejakulaciju pri odnosu s partnericom? Erekcija je dobra, no teško dolazi do izbacivanja sjemena.

Odgovor: Teškoće s ejakulacijom u smislu da muškarac vrlo teško ili nikako ne može svršiti, odnosno da mu treba jako puno vremena nazivaju se odgođena ejakulacija. Slučaj kad muškarac nikako ne može svršiti, no unatoč tome doživljava orgazam naziva se anejakulacija.

Također, moguće je da muškarac ne može svršiti (ili teško svrši) prilikom odnosa i prilikom masturbacije, ili pak može svršiti pri masturbaciji, ali ne kod odnosa. Pristup će biti različit.

Kad se radi o stanju da muškarac nikako ne može svršiti (anejakulacija) ili teško svrši i u odnosu i prilikom masturbacije, treba svakako isključiti neke organske smetnje. Potrebno je učiniti hormone štitnjače te pregled kod urologa.

Također, postoji i stanje u kojemu muškarac svrši, ali sjeme ne izađe van, nego se vrati prema mokraćnom mjehuru, te zapravo izgleda kao da i nije svršio. To se naziva retrogradna ejakulacija i zna se dogoditi nakon nekih operativnih zahvata na prostati.

Ukoliko pak muškarac može svršiti prilikom masturbacije, ali ne može s partnericom, može se pokušati s postupnim uključivanjem ejakulacije u seksualni odnos, što bi konkretno značilo da prvo pokušate masturbirati pred partnericom.

Ako vam to ne predstavlja problem i ako možete svršiti pred njom, neka vas tada ona stimulira rukom ili oralno, da svršite u takvoj situaciji. Možete i kad ste jako uzbuđeni u seksualnom odnosu prekinuti odnos, te svršiti masturbacijom, ili obrnuto, započeti predigru uzajamnom stimulacijom, te u stanju velikog uzbuđenja penetrirati u partnericu.

U svakom slučaju, odgođena ejakulacija nije tako rijetka smetnja kako se misli (oko devet posto muškaraca koji se javljaju seksualnim terapeutima javljaju se zbog ovog problema). No, ovaj je problem moguće riješiti, ali je za to potrebno nešto više vremena. Preporučam da se javite nekom od seksualnih terapeuta, po mogućnosti zajedno s partnericom.

Odgovorio: Dr. Goran Arbanas,
psihijatar, psihoterapeut i seksualni terapeut

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali