Ljudski ostaci koji su vrlo stari otkriveni su samo nekoliko metara od kalifornijskog doma princa Harryja i Meghan Markle, javlja UNILAD.

Ostaci, koji nisu povezani s kraljevskim parom, pronađeni su tijekom projekta uređenja krajolika na cesti pored ulice Montecito u kojoj žive. Vjeruje se da kosti, koje su pronađene zakopane oko tri metra duboko 24. svibnja, pripadaju "mladoj odrasloj osobi" i su "vrlo stare".

Glasnogovornik šerifovog ureda Santa Barbare navodno je rekao da bi posmrtni ostaci, koji su možda stari nekoliko stoljeća, mogli biti tijelo Indijanca. Rani izvještaji govore da je osoba koja je pokopana na tom mjestu bila dio naroda Chumash, koji vuče korijene iz tog područja unatrag gotovo 11 000 godina.

Čekaju se nalazi istrage

Radovi su navodno zaustavljeni na tom mjestu nakon otkrića, a Šerifov ured je angažirao forenzičnog antropologa kako bi istražio podrijetlo ostataka. Šerifov je ured navodno sada u komunikaciji s lokalnim indijanskim povjerenstvom kako bi razradio sljedeće korake dok se čekaju nalazi istrage forenzičke antropologije.

Glasnogovornik šerifovog ureda kazao je kako se vjeruje da se radi o Indijancu jer su oni naseljavali ovo područje. "Dok ne budemo imali službeno mišljenje forenzičnog antropologa, nećemo špekulirati", kazao je.

Vlasti su potvrdile da pronađeni posmrtni ostaci nemaju nikakve veze s Meghan i Harryjem. Oni su se prošle godine uselili u dom u Santa Barbari s devet spavaćih soba i 16 kupaonica, a platili su ga 14,65 milijuna dolara.

Njihov dom smješten je u mondenskoj četvrti Montecito, udaljenoj oko 150 km od Los Angelesa, a sadrži kuću od 14.500 kvadratnih metara smještenu na 7,4 hektara zemlje. Par također ima i bazen, tenisko igralište i dječju kućicu. Susjedi Meghan i Harryja navodno su: Oprah Winfrey, Gwyneth Paltrow, Ellen DeGeneres i Ariana Grande.