HELL'S KITCHEN / Roko K. pripremao gulaš koji se jede rukama: 'Raznovrsnost okusa ga čini posebnim'

Image
Foto: RTL/Screenshot

Roko je rasio durbansku curry masalu

3.3.2024.
23:02
RTL/Screenshot
VOYO logo

Roko K. kojeg pratimo u emisiji 'Hell's Kitchen' na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja, za RTL.hr je pokazao recept za gulaš koji se može jesti i bez pribora za jelo.

Image
Hell's Kitchen /

Josip za Net.hr nakon ispadanja: 'Nadao sam se da ću se vratiti u tim...'

Image
Hell's Kitchen /

Josip za Net.hr nakon ispadanja: 'Nadao sam se da ću se vratiti u tim...'

Pripremu durbanske curry masale započeo je tako sto je naglasio da će upotrijebiti razne vrte začina koje će dobro izbalansirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL/Screenshot

Roko je za početak stavio dinstati luk, a nakon što je luk lagano uvenuo, u tavu je ubacio i ljutiku te nekoliko sjemenki zdrobljenih sjemenki kardamoma te malo koromača.

"Što je više luka i tog korjenastog povrća, to će okus biti bolji", rekao je Roko koji se potom bacio na rezanje mrkve za koju je rekao da ne smeta ako je narezana na krupne komade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ubacit ćemo i pola štapića od cimeta, također da pusti malo svoje arome", objasnio je i dodao da je najveća prednost ovog jela što se možemo igrati s raznim začinima.

Gulaš koji ne jedemo iz tanjura

Roko je popaprio svoje jelo u koje je netom prije dodao krupno narezanu mrkvu, a kada se bacio na rezanje rajčice koju je također krenuo rezati na krupne komade, objasnio je o kakvom je točno jelu riječ i kako ga planira servirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Servirat ćemo durbansku curry masalu u bijelom kruhu, a ne na tanjuru. To je tradicionalno njihovo jelo koje oni zapravo tako i jedu jer je praktično i jede se samo s rukama te se komadi kruha lome. Izdubimo kruh i unutra stavimo gulaš. Raznovrsnost okusa ga čini posebnim", objasnio je Roko koji je nakon toga krenuo rezati meso na krupne komade i naribao đumbir i malo korice limete.

Meso je dinstao nekih šest minuta i u jelo ubacio sitno narezani krumpir te sve zalio s pasiranom rajčicom i malo vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL/Screenshot

Nekoliko je minuta ostavio da se gulaš krčka i servirao ovaj Južnoafrički recept.

"Eto, to je to", rekao je Roko za kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledajte na RTL-u i platformi Voyo!

POGELDAJTE OVAJ VIDEO: Ovo je specijalitet Roka K.! Za RTL.hr pripremio vrlo zanimljiv gulaš za koji vam ne treba pribor za jelo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo