SABOTAŽA NA FACEBOOKU / Ništa od Karleuše i Ace Lukasa? Narodnjaci opet nepoželjni u Hrvatskoj! Domovinski pokret digao hajku

Image
Foto: PIXSELL

'Ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju', napisali su na Facebooku iz Domovinskog pokreta

26.6.2023.
14:42
PIXSELL
Play logo

Nakon cijelog skandala koji je prije nekoliko tjedana potresao Istru, ponovno stižu negodovanja zbog nastupa srpskih pjevača u Hrvatskoj.

Ovaj put u pitanju je reakcija Domovinskog pokreta Kaštela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Domovinski pokret je na svom Facebooku napravio objavu koja se tiče najavljenih gostovanja srpskih estradnih zvijezda koje su ovog ljeta trebale nastupiti na Barbarincu.

Kako stoji u Facebook objavi, radi se o arheološkom lokalitetu s pomorskom i kopnenom arheološkom zonom u Kaštelanskom zaljevu i omiljeno je izletište Kaštelana, Vranjičana, Solinjana i Splićana.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Glazba koju slušaju mladi'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ovo ljeto postaje mjesto zabave. Island of Love festival na otočiću Barbarincu godinama je bio techno-partijanerska oaza koja je bila posjećena i zapamćena po dobroj zabavi. Disco otok ove godine ugošćuje Jelenu Karleušu, Acu Lukasa i Harisa Džinovića. Domovinski pokret Kaštela smatra da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju te kako moramo čuvati mediteransku i europsku kulturu kojoj pripadamo", napisali su oštro te dodali:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Glazba oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a navedeni izvođači pripadaju nekom drugom identitetu. Prljavo kazalište otvorilo je festival i nakon njih će tijekom srpnja Kaštelani, Vranjičani, Solinjani, Splićani i brojni gosti slušati Karleušu, Lukasa i Džinovića, bili u tom trenutku na Barbarincu ili ne bili. Glazba se širi zaljevom. Dužni smo čuvati kulturno dobro, a Grad Kaštela, koji je izdao koncesiju na zaštićenom kulturnom dobru, trebao bi voditi računa koji će se događaji organizirati na otoku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo