Play ponuda

'ZNA SE ČA?' / Šajeta komentirao zabranu cajki u Puli pa pokrenuo zanimljivu raspravu: 'Sad bi bilo fora da Thompson zatraži...'

Foto: Pixsell/Srecko Niketic/Dubravka Petric

Šajeta je zapitao kada će na red zabrane doći i klasična glazba, a za Thompsona je imao posebnu poruku

24.2.2023.
11:45
Pixsell/Srecko Niketic/Dubravka Petric
Play ponuda

Mnoge je podijelila zabrana koncerta koji se trebao održati 25. ožujka u Puli i na kojem su trebali nastupiti Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović. Naime, koncert je zabranio pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

Bez obzira slušali ili ne slušali tu vrstu glazbu, puno je onih koji ne odobravaju čin pulskog gradonačelnika, a među njima je i riječki glazbenik Dražen Turina Šajeta.

'Zna se ča?'

“Stari su zabranili Thompsona, ovi novi cajke, a ljetos su ukinuli i Rocktaratu (rock)… Kad je klasična glazba na redu? Zna se ča?", zapitao se Šajeta na Twitteru i pokrenuo raspravu.

“I sam si bio za zabranu MPT. Ovdje se kao praviš neutralan”, poručio mu je jedan pratitelj.

“Thompsona i cajke bi svatko normalan zabranio”, “Sad bi bilo fora da MP Thompson zatraži koncert u Areni. Da vidimo kako će odreagira ovaj umiveni mediteranski Dalmatoistrijan”, neki su od komentara.

Play ponuda

Podsjetimo, gradonačelnik Pule zabranio je koncert koji se trebao održati u pulskom Domu sportova unatoč tome što su organizatori, Hiljadarka projekt, sklopili ugovor o zakupu dvorane s trgovačkim društvom Pula Sport koje je vlasnik pulskog Doma sportova.

“Istina je da sam posve nedvosmisleno i jasno rekao da se u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja grad koncerti ovakve vrste neće održavati. Mislim da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada. To je jedini i isključivi razlog zbog kojeg sam donio ovu odluku.

Za ovaj događaj na vrijeme nismo znali ni resorna pročelnica za društvene djelatnosti i mlade ni ja, inače bih odluku donio ranije. Vijest je do mene došla u trenutku kada se u Istarskom narodnom kazalištu obilježava 75 godina KUD-a Lino Mariani i sjećanje na Nella Milottija, događaj koji je pokazao na koji način moramo čuvati građanski duh grada te europsku i mediteransku Pulu”, rekao je Zoričić za Večernji.