HOĆE LI JACQUES HOUDEK IĆI DO VRHA? / Evo što je pokazalo najnovije istraživanje o natjecateljima na Euroviziji

Pita li se Microsoft Jacques Houdek na natjecanju Eurovizije zauzet će tek deveto mjesto. Šanse za pobjedu su mu 4,9 posto.

13.5.2017.
15:01
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Microsoft je pomoću napredne tehnologije predvidio rezultate ovogodišnje Eurovizije, najvećeg pjevačkog natjecanja Starog kontinenta. Koristeći se predviđanjem u realnom vremenu baziranom na faktorima i okolnostima koji se kontinuirano mijenjaju, na današnji dan hrvatski predstavnik Jacques Houdek s pjesmom "My Friend" ima 4.9 posto šansi za ukupnu pobjedu čime je zajedno s rumunjskim izvođačem pozicioniran na 9 mjestu.

Najveće šanse za ukupnu pobjedu kao i u predviđanjima od prije nekoliko dana ima talijanski predstavnik Francesco Gabbani s pjesmom Occidentali's Karma, a šanse da će pobijediti su 17 posto. Sada se na drugom mjestu nalazi portugalski predstavnik Salvador Sobral s 14.9 posto šansi, a slijede bugarski predstavnik Kristian Kostov s 10.4 posto švedski predstavnik Robin Bengtsson s 9.1 te belgijska predstavnica Blanche s 8.9 posto šansi za pobjedu.

Predviđanje se temelji na tri ključne analize – podaci sa interneta, podaci s društvenih mreža i pretraživanje podatkovnog prometa. U tom procesu važno je provesti analizu u realnom vremenu zato što su, primjerice, razni signali sa interneta i društvenih mreža tijekom natjecanja u korelaciji s glasovanjem publike. Microsoft koristi te signale i uspoređuje ih s relevantnim podacima iz prošlosti,kao npr.koja zemlja je najčešće glasovala za pojedinu zemlju te tako određuje različite uzorke i predviđa najvjerojatnije rezultate.

Nastupa 13. po redu

Prema najnovijim informacijama s HRT-a, Jacques je na kladionicama u Ukrajini, pak, osmi, a nastupat će 13. po redu. Prvi će nastupiti Izrael, druga Poljska, treća Bjelorusija, a potom će uslijediti Austrija, Armenija, Nizozemska, Moldavija, Mađarska, Italija, Danska, Portugal, Azerbajđan te onda Hrvatska.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali