'Dobio sam mejl da je pala niz stepenice i umrla'

Koncert Prljavog kazališta na Bir festu na Ušću je otkazan, piše srpski tisak, jer je od početka bio označen kao koncert visokog rizika.

3.8.2012.
12:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

'To su puka nagađanja, medijska napuhavanja. Nastup u Beogradu dogovarali smo pet godina inzistirajući na odličnim tehničkim i produkcijskim uvjetima. Organizator je zaključio da je 60 minuta svirke premalo nakon što u Beogradu nismo svirali 26 godina, pa su predložili nastup u beogradskoj Areni, gdje ćemo 22. prosinca održati samostalni koncert', objašnjava Tihomir Fileš, bubnjar i menadžer benda. O razlozima odgode vođa Prljavog kazališta Jasenko Houra ne zna puno. 'Vidio sam na kalendaru da je ta svirka prekrižena, a kasnije i dobio poruku od Fileša da se koncert prebacuje na prosinac, u Arenu. Nismo puno o tome razgovarali, koncert kao koncert. Nije prvi put da se termini pomiču', kaže Houra, koji trenutačno ima važnijih briga od odgode beogradskog koncerta.

Tri pjesme još mora završiti, a muku muči i s dijetnom prehranom jer je nedavno pokvario želudac. 'Sada sam na kuhanoj riži i čaju, a ovih dana stalno nešto trebam komentirati, od poreznog duga do odgode ovog koncerta', kaže. Najteže od svega pala mu je vijest da je 31. srpnja u Zadru preminula Olja Dubroja, glazbenica koja je 1985. s Prljavim kazalištem otpjevala njihov hit Sladoled. 'Zapravo, ne znam puno, ali šokiran sam. Dobio sam mail da je pala niz stepenice, ozlijedila glavu, bila u komi i umrla. Strašno! Sada je najvažnije otići joj na pogreb', priča Jajo.

Jedina suradnja

Sladoled je hit-pjesma snimljena 1985., koja se nalazi na CD-u Zlatne godine, na kojemu je prvi put s bendom zapjevao i Mladen Bodalec. Od te, jedine, suradnje prljavci se s Oljom gotovo i nisu čuli. Osim Sladoleda, za koji je s Jajom napisala i glazbu, Olja je autorica teksta za pjesme Daj budi fer i Odlazim, te glazbe za dokumentarac Dan pod suncem.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali