Prljavci predstavili novi album 'Možda dogodine'

U Muzeju grada Zagreba u ponedjeljak je pred mnogobrojnim predstavnicima medija i uzvanicima predstavljen novi album Prljavog kazališta Možda dogodine.

4.6.2012.
19:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prethodno najavljen s tri singla "Možda dogodine", "Iza mojih prozora" te "Ljubav je...", ovaj album čekao je gotovo dvije godine na izlazak, a razlog tomu je mnoštvo pjesama koje su autoru Jasenku Houri zadale slatku brigu odabira onih koje su se zaslužile naći na njihovom 14 studijskom albumu.

Na njemu je mjesto našlo dvanaest novih pjesama među kojima, osim već spomenutih singlova, svakako treba izdvojiti "Djevojku od milijun dolara", "Voli me", "Sjeti me se", te "Viva" u kojoj su pjevačke snage udružili Jasenko Houra i Davorin Bogović.

Dvojica poznatih glazbenih kritičara okupljenima su rekli i svoje prve impresije nakon preslušavanja albuma pa je Hrvoje Horvat parafrazirao naslov albuma u "Možda najbolji" dok je Zlatko Gall priznao da je često znao napadati Prljavo kazalište jer su u svojoj dugogodišnjoj karijeri imali uspona i padova, ali da ih novi album vraća na početke i da može stati uz bok albumima iz 90-ih - "Lupi petama" i ostalim.

Jasenko Houra posebno je zahvalio svim članovima benda, Davorinu Bogoviću kojemu je zaželio uspjeh s njegovim bendom Davorin i Bogovići, ali i svim ostalim suradnicima na albumu.

Prostor Muzeja grada Zagreba odabran je za promociju jer je upravo tamo postavljena izložba "Zagrebačka Dubrava - od predgrađa do grada", a Prljavo kazalište je najpoznatiji rock bend potekao iz tog zagrebačkog kvarta te je Jaji često poslužio kao inspiracija za mnoge tekstove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osim odličnih kritika koje je dobio za album te velikog interesa publike Jajo je samo dan prije proslavio i svoj rođendan zbog čega je od izdavačke kuće na poklon dobio Djevojku od milijun dolara (Barbiku s posebno dizajniranom novčanicom od milijun dolara) prema Jajinoj omiljenoj pjesmi s albuma.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali