Premijerno poslušajte novu pjesmu Prljavog kazališta

Čak 35 godina od izlaska njihovog prvog vinila, Prljavo kazalište predstavlja novi studijski album Možda dogodine. Daleke 1978.

29.5.2012.
17:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pod utjecajem punka, koji je po vlastitom priznanju Jasenku Houri kao samnaestogodišnjaku bio najjednostavniji izraz, bend iz zagrebačke Dubrave polako se razvijao te pod raznim utjecajima velikana rocka vrlo brzo postao kultni rock bend u regiji.

Njihov prvi studijski album - Prljavo kazalište objavljen 1979. godine smatra se jednim od najboljih debitantskih albuma u povijesti domaćeg rocka, a njihov nastup na tadašnjem Trgu Republike 1989. godine postao je ne samo poseban događaj u povijesti benda nego i izdvojeni segment domaće rock povijesti.

Rad na njihovom novom, 14. po redu studijskom albumu Možda dogodine započeo je 2010. godine, a publiku su vrlo brzo upoznali s prvim istoimenim singlom za kojim je zavladao nevjerojatan interes. Zbog brojnih koncerata, ali i puno novih pjesama u nastajanju, izlazak drugog singla Iza mojih prozora dogodio se tek godinu dana poslije.

Sada, samo nekoliko dana pred izlazak novog albuma, upoznat ćemo vas i s njihovim trećim singlom Ljubav je... kojeg premijerno možete čuti na 2. programu Hrvatskog radija u emisiji Turki party u kojoj će Prljavci gostovati, te na frekvencijama ostalih centara HR mreže: Rijeka, Split, Osijek, Pula, Dubrovnik, Zadar te HR 1 program. U premijerno predstavljanje singla 'Ljubav je...' za koji je nedavno završeno snimanje video spota, priključio se i naš portal, net.hr.

Novi album Možda dogodine izlazi na tržište u petak, 1. lipnja, a samo tog dana u prodavaonicama Croatia Records u Zagrebu (Bogovićeva 5), Rijeci (Užarska 3) i Splitu (Narodni trg 11) novi album moći će se kupiti po posebnoj cijeni, bez PDVa.

Priliku da među prvima preslušaju novi album dobila su dvojica najrespektabilnijih glazbenih kritičara Hrvoje Horvat i Zlatko Gall. 'Naziv Možda dogodine bi mogli parafrazirati pa reći Možda preklani ili Možda najbolji jer radi se o albumu klasičnog zvuka Prljavog kazališta, možda najboljem od Lupi petama naovamo...', kazao je Hrvoje Horvat. 'Jajo se vraća kući', kratko je zaključio Zlatko Gall.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali