Play ponuda

NIJE ZA NJIH NAVIJALA / Mia Dimšić komentirala Let 3, a dodala je i savjet: 'Važno je privući slušatelje jer karijera ide i nakon natjecanja...'

Foto: Pixsell/Matija Habljak/Nel Pavletic

Mia Dimšić otkrila što čeka Let 3 nakon Eurosonga

20.2.2023.
8:50
Pixsell/Matija Habljak/Nel Pavletic
Play ponuda

Prošlogodišnja predstavnica Hrvatske na Euroviziji, pjevačica Mia Dimšić (30), riječkoj grupi Let 3 u Opatiji na Dori predala je statuu novog pobjednika.

'O njima će se puno pričati'

"Mislim da bi se Let 3 mogao odlično plasirati na Eurosongu. Pjesma je angažirana, nastup vizualno pamtljiv i dojmljiv, a čak i ako se ne plasiraju kako očekuju ili priželjkuju, o njima će se bez sumnje puno pričati, što je za njih kao izvođače već odlična stvar, rekla je Mia za Glas Slavonije.

"Karijera se nastavlja i nakon natjecanja pa je važnije od plasmana privući nove slušatelje koji će uz tebe ostati i nadalje", nastavila je. 

Uz Let 3, Mia kaže kako je njen favorit s ovogodišnje Dore bio i Damir Kedžo, a pjesme koje su je se najviše dojmile bile su one izvođača The Splitters i Harmonija disonance.

Play ponuda

"Ugodno iznenađenje bila mi je i mlada izvođačica Hana Mašić, koja je imala vrlo efektan nastup i suvereno je vladala scenom", dodala je.

Što se tiče samih natjecanja, Dore i Eurosonga, Osječanka govori kako bi o tome mogla napisati još jednu knjigu. Također, izdvaja nekoliko problema s kojima se susreću predstavnici iz Hrvatske. 

"Prvi je problem izvođača s naših prostora na eurovizijskoj pozornici nedostatak financijske potpore za kvalitetan nastup jer se ondje svako najmanje svjetlo, dim ili bilo koji drugi efekt, a kamoli neka kompleksnija scenografija, masno plaćaju. Drugi je problem, po meni, nedovoljan interes za lobiranje koje je od presudne važnosti. Ta su dva aspekta bila velik izazov i velik zalogaj", ispričala je.

Play ponuda

Iako joj je cijela priča oko Eurosonga bila stresna i intenzivna, uz to je, kaže, i predivna. Mlada izvođačica je nakon nastupa na velikoj pozornici, zaključuje, izašla jača i shvatila što želi, a što ne i na tome je zahvalna.