Play ponuda

NAPOKON SMO DOČEKALI / Let 3 objavio službeni spot za 'Mamu ŠČ'! Jovanka Broz Tituška zapaprila sve, a Mrle i Prlja otkrili nove detalje

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Službeni spot za pjesmu 'Mama ŠČ', kojom će nas Let 3 ove godine predstavljati u Liverpoolu, napokon je vani. Uživajte!

12.3.2023.
19:30
Goran Kovacic/PIXSELL
Play ponuda

Pripreme za nastup na Eurosongu u punom su jeku, a pjesma ‘Mama ŠČ’ dobila je i pripadajuće videoizdanje, koje je premijerno prikazano u središnjem Dnevniku HRT-a. Iza spota stoji poznati redatelj Radislav Jovanov Gonzo, kojemu je ovo, kako je rekao, samo šlag na torti nakon svih godina uspješne suradnje i prijateljstva.

Let 3 spreman je za Eurosong.

"To je jedna pozitivna energija koju smo mi htjeli poslati - taj čarobni ŠČ koji štiti. On napravi atmosferu potpune zaštite: I will protect you with power of love. I štiti od psihopatije i sociopatije", rekao je za HRT Damir Martinović Mrle.

Kostimi ostaju isti. Uz poruku manje je više.

"Ostat će isti kostimi jer su nam jako lijepi, lijepe su te boje jer to je već postalo prepoznatljivo tako da ne bismo tu ništa mijenjali, ali napravili smo ove lijepe kostime , to nam je naša frendica iz Sarajeva sašila, zove se Lejla Hodžić i ovim putem joj zahvaljujemo. Da cijela regija izrađuje kostime za nas, to je predivno"!, dodao je Mrle.

Play ponuda

Na pozornici ostaju rakete. Ali bez etikete - ili?

"Tako, da, ostat će rakete, a sad etikete - može nas podržati netko tko ima novca pa možemo staviti njegovu sliku na etiketu", rekao je Zoran Prodanović Prlja.

Spreman je i spot koji redateljski potpisuje njihov stalni suradnik Radislav Jovanov Gonzo. 

Play ponuda

"Gonzo i hrvatska spot-produkcija - to je sinonim jedno za drugo. Mi smo uvijek na strani dobroga, a sad sigurno nije dobro da klimatski poremećaji koji nas okružuju kroje sudbinu naših generacija koje dolaze, tako da želimo upozoriti i na taj problem, kao i na sve druge probleme", dodao je Prlja.

Traktor ne može na pozornicu, ali može do nje. Sredinom tjedna predstavit će ga javnosti.

"Ali ne ovim motornim traktorom jer to je totalno out, znači ova fosilna goriva, benzin, nafta. Bit će na struju. Ćumur ne, samo struja", dodao je Mrle.

"Ovim spotom se pokazuje koliko je bitna antiratna poruka na njihov, naš pravi i jedini način. Ono što ne znaju ljudi po Europi i BBC-ju je da su Let 3 jak koncertni bend s dugačkom tradicijom performansa i u teatru i na koncertima te da nisu nastali samo zbog Eurosonga", kaže Gonzo.

Play ponuda

'Mama ŠČ' pokorila sve top liste

Spot je sniman u Zagrebu, a osim članova Leta 3, u spotu se pojavljuje Jovanka Broz Titutka (House of Flamingo) te njezine plesačice.

"Spot je jagoda na šlagu na vrhu torte koja se zove Mama ŠČ! i vjerujemo da će publika uživati u njemu. Redatelj je naš dugogodišnji suradnik, suborac, velikan hrvatske spot produkcije Radislav Jovanov Gonzo, koji je autor većine naših spotova. I ovog puta mu je uz našu pomoć, pošlo za rukom napraviti vrhunski uradak", rekao je Zoran Prodanović Prlja.

Let 3 i njihova ‘Mama ŠČ’ zasjeli su na sam vrh trendinga na YouTubeu, gdje i dalje čvrsto drže drugu poziciju. Let 3 je preuzeo i radijski eter, a na nacionalnoj HR Top 40 listi već su četiri tjedna prvi, dok ih se uvjerljivo sluša i na svim streaming platformama, gdje su zauzeli visoko šesto mjesto Billboard top ljestvice za Hrvatsku.