INTERVJU

IRENA ŽILIĆ SAMO ZA NET.HR: ‘Igram se s glazbom što je na kraju i najbitnije od svega’

Jedna od najcjenjenijih domaćih kantautorica, Irena Žilić, održat će koncertnu promociju novog albuma ‘Haze’ u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu 22. travnja.

Album ‘Haze’ drugi je studijski uradak kantautorice Irene Žilić, objavljen prošlog mjeseca, a najavila su ga dva singla, ‘The Moon’ i ‘X’. Na novom albumu Irena je radila s talentiranim Markom Mrakovčićem, a više nije ni sama s gitarom. Na pozornici će joj se prodružiti Ivana Žabkar, Lucija Potočnik i Davor Marinac, a što sve publika može očekivati, otkrila nam je sama Irena u kratkom intervjuu.

U Tvornici ste nastupali više puta dosad. Koji koncert vam je najdraži i zašto?

Rekla bi promocija prvijenca ‘Travelling’ zbog publike i važnosti samog koncerta za mene, i nastup kao predgrupa prije Skye i Rossa iz Morcheebe jer su oni i čitav njihov team bili iznimno prizemni i dragi.

Što publika može očekivati u subotu?

U subotu se može očekivati puno drugačiji nastup od mojih dosadašnjih koncerta zbog prisutnosti benda i novog albuma koji ima nešto drugačiji zvuk od dosadašnjeg materijala. Osim novih pjesama, izvodit ćemo i dio materijala s prvijenca ‘Travelling’, a prije nas će nastupiti JR August kojeg najtoplije preporučujem uloviti u live izvedbi.

Osim Tvornice, kakvi su vam planovi do kraja godine?

Po pitanju koncerata, u planu mi je promocija albuma u regiji.

Da možete nešto promijeniti u svojoj dosadašnjoj karijeri, što biste promijenili?

Ne postoje stvari koje bi puno drugačije radila pa tako ne mogu ni reći da bi nešto htjela mijenjati.

Kako vam je bilo raditi na albumu ‘Haze’ u odnosu na prvi album?

‘Haze’ je album koji se dosta lako formirao i mislim da sam čitavom procesu pristupila puno opuštenije. Tome su doprinijele činjenice da sam već ranije surađivala s Markom Mrakovčićem koji je producirao album i da sam imala puno definiranije ideje oko smjera u kojem želim da produkcija ide. Sve to je dodatno uljepšalo sam proces snimanja jer sam imala osjećaj da se snimanje svodi na igranje s glazbom što na kraju i je bitno.

Planirate li uskoro objaviti i fizičko izdanje albuma?

Da, u planu je i fizičko izdanje koje će biti u prodaji kroz narednih tjedan-dva.

Što mislite o aktualnoj glazbenoj sceni u Hrvatskoj i tko vam je naš najdraži izvođač?

Mislim da imamo dosta raznovrsnu i bogatu glazbenu scenu na kojoj bi među svojim najdražim autorima izdvojila Branka Dragičevića.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr