KONCERTI NA OTVORENOM / Festival Zagreb Classic uskoro na Tomislavcu! Evo tko sve nastupa

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Festival sadrži devet koncerata, u kojima će uživati ljubitelji klasične glazbe

14.6.2024.
11:46
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Ljeto samo što nije stiglo, a s njim dolaze i koncerti na otvorenom. Festival "Zagreb Classic" održat će se u Zagrebu na Trgu kralja Tomislava od 22. lipnja do 2. srpnja.

Brojni ljubitelji klasične glazbe imat će priliku uživati u klasičnoj glazbi na ukupno devet koncerata, i to besplatno, piše Zagreb.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Premijerno izdanje /

Posjetite Zagreb Winter Classic i uživajte u natjecanju u mačevanju!

Image
Premijerno izdanje /

Posjetite Zagreb Winter Classic i uživajte u natjecanju u mačevanju!

Publiku će zabavljati Ansambl GK Komedija, Balet HNK u Zagrebu, Jazz orkestar HRT-a, Simfonijski orkestar HRT-a, Tango y cine, Urban&4 i Zagrebačka filharmonija.

"I ovog ljeta Zagreb sugrađanima i posjetiteljima grada nudi niz kulturnih događanja, počevši s vrhunskim događajem za sve ljubitelje klasične glazbe, Zagreb Classicom. Ovo je jedinstvena manifestacija na jednom od najljepših zagrebačkih trgova. Djela hrvatskih i svjetskih glazbenika izvodit će renomirani glazbenici koji su nastupali na mnogim svjetskim pozornicama. Pozivam sve Zagrepčanke i Zagrepčane da dođu na koncerte u sklopu manifestacije koja j iz godine u godinu sve veća i koja doprinosi promociji i prepoznatljivosti Zagreba, posebice na području kulture!", poručio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević (42).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

"Nastupaju, između ostalog, svjetski poznat pijanist Hyung-ki Joo, talijanski virtuoz Mario Stefano Pietrodarchi, sopranistica Caterina Iora, kao i domaće zvijezde klasične glazbe. Ovogodišnje izdanje donosi posebnu novost - dva dana posvećena Bečkom glazbeno-filmskom festivalu. Naime, posjetitelji će imati priliku uživati u video projekcijama najpoznatijih opera i opereta, poput Čarobne frule W. A. Mozarta i Šišmiša, Johanna Straussa Mlađeg", poručila je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a.

Šest koncertnih programa počinje u 21:00 sat, a tri će programa početi u 20:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Spektgakularni prizori na Festivalu svjetla: Pogledajte kako izgledaju tri lokacije u Zagrebu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo