VIDEO: / Začudili biste se tko je sve koristio dvojnike

Iako se neki glumci po svaku cijenu trude izbjeći dvojnike, nekad je to nemoguće. Ipak, nije lako u kratko vrijeme svladati balet, crtanje ili žongliranje.

28.9.2012.
11:44

U filmu Jima HensonaLabyrinthDavid Bowie je imao desnu ruku, žonglera Michaela Moschena, tako da nije morao naučiti ove nimalo jednostavne trikove.

James Cameron je na snimanju Titanica doslovno postao i lijeva i desna ruka Leonarda DiCapria. Naime, Cameron je sjajan crtač, te je autor svih skica koje u filmu crta Leonardo, a ruka koja se vidi je redateljeva.

Paul Newman nije sam izveo poznate trikove s kartama u filmu The Sting, nego je to napravio mađioničar John Scarne.

Oko snimanja Crnog labuda diglo se dosta prašine, točnije prvenstveno oko Natalie Portman, koja je za ulogu poremećene balerine dobila i Oscara za najbolju glumicu. Naime, američka balerina Sarah Lane izašla je u javnost s pričom da je na većini scena ona, a ne slavna glumica.

Vjerovali ili ne, Rogera Moorea je zbog njegove odbojnosti, a neki kažu i straha prema pištoljima u filmovima o Jamesu Bondu vrlo često mijenjao kaskader Martin Grace.

Ljepotica Jennifer Beals nije bila ni približno toliko talentirana na plesnom podiju kao njen lik u Flashdanceu, pa su umjesto nje u ključnim trenucima uletjele francuska plesačica Marine Jahan i gimnastičarka Sharon Shapiro.

Iako su i Viggo Mortensen i Orlando Bloom sami snimili svoje scene na konjima u Gospodarima prstenova, Liv Tyler je ipak koristila dvojnicu Jane Abbott, piše flavorwire.com.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali