Remek djelo genijalnog oskarovca Blue Jasmine u kinima

Od 28. studenog u većim hrvatskim gradovima igra novi film oskarovca Woodyja Allena, Blue Jasmine. U toj otvorenoj referenci na klasik Tramvaj zvan čežnja, Cate Blanchett briljira kao snob koja u jednoj ruci drži koktel čašu a u drugoj šaku tableta, koja varira od neuroze do psihoze i s dna ide na vrh te obratno. Uz nju sjajne su uloge ostvarili i Sally Hawkins, Alec Baldwin te Petar Sarsgaard.

Najbržim čitateljima koji su prvi točno odgovorili na kviz koji smo objavili u četvrtak, 21. studenog podijelili smo 2 pozivnice (jedna vrijedi za dvije osobe) za premijeru filma u ponedjeljak, 25. studenog ( Cinestar Avenue Mall, dvorana 7, 20h).

Dobitnici:
Marko Mandić
Denis Iljukić

Pravila nagradnjača saznajte ovdje.

Jasmine French / Blue Jasmine
Žanr: Drama / Komedija
Trajanje: 98 min.
Zemlja: SAD
Redatelj: Woody Allen
Scenarist: Woody Allen
Uloge: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Peter Sarsgaard, Sally Hawkins

Jedan od najboljih filmova u bogatoj karijeri oskarovca Woodyja Allena, legendarnog filmskog autora ( scenarista, redatelja i glumca), poznatog po klasicima Annie Hall, Hannah i njene sestre, Mahnattan i Ponoć u Parizu. Film je otvorena referenca na klasik Tramvaj zvan čežnja te donosi sjajne uloge oskarovke Cate Blanchett, Sally Hawkins te Aleca Badwina.

//www.youtube.com/embed/FER3C394aI8

Sinopsis

Neponovljivi Woody Allen seli iz New Yorka u jednako bajni San Francisco u drami/ komediji Jasmine French. Oskarovka Cate Blanchett je izvrsna kao dama u brojnim problemima. Nekadašnja bogatašica i pripadnica visokog društva, s Manhattana seli u San Francisco, kod sestre, nakon što se rastane od bogatog muža. Ne bi li ponovno stala na noge, ona uzima antidepresive i dejta sa brojnim muškarcima, pokušava izgraditi karijeru te doznaje kako se živi ‘pravi’ život. No hoće li je glave stajati njezine laži? Woody Allen u neviđenoj formi, remek djelo genijalnog oskarovca!

Filmaš Woody Allen sedam je puta nominiran za Oscara u kategoriji Najbolje režije a jednom je nagradu osvojio i to za film Annie Hall. Petnaest je puta nominiran u kategoriji Najboljeg originalnog scenarija a osvojio je čak 3 Oscara i to za filmove Annie Hall, Hannah i njene sestre te Ponoć u Parizu. Jednom je nominiran u kategoriji Najboljeg glumca te triput nominiran u kategoriji Najboljeg filma a osvojio je Oscara za film Annie Hall. Jasmine French je film u kojem Allen po treći put surađuje s glumcem Alecom Baldwinom. Tijekom snimanja uvid u potpuni scenarij imale su jedino glavne glumice Cate Blanchett te Sally Hawkins.

Povratak na Net.hr