Niže uspjehe

OSVOJIO RUSIJU: Film “Most na kraju svijeta” dobio još jednu nagradu

Dugometražni igrani film “Most na kraju svijeta” redatelja Branka Ištvančića dobio je Posebnu nagradu žirija 8. Međunarodnog filmskog festivala pod nazivom “East & West” koji je održan u ruskom gradu Orenburgu.

Glavni natjecateljski program ovog međunarodnog filmskog festivala je međunarodni program koji se sastojao od filmova iz različitih filmskih koprodukcija.

Direktor programa Sergej Lavrentiev u selekciju za nagrade je uvrstio kreativne filmove sa važnim i zanimljivim temama postojanja i razvoja nacionalnih kultura u sustavu međunarodnih odnosa, kao i procesu povijesnih događaja koji su utjecali na tijek razvoja malih naroda u cjelini, ali i pojedinaca.

Inače, “Most na kraju svijeta”, snimljen po scenariju književnika Josipa Mlakića, a bavi se nesretnim ljudskim sudbinama iz vremena rata u Hrvatskoj. U ozračju straha, povratka srpskih prognanika u svoje kuće u kojima su u međuvremenu naseljeni Hrvati izbjegli iz Bosne, jedan starac nestaje, a istraga policajca koji je i sam naseljen u srpskoj kući, s vremenom će postati sve osobnija.

U filmu je zapaženu glavnu ulogu odigrao Aleksandar Bogdanović, dok mnogobrojne ostale uloge igraju Sanja Radišić, Slaven Knezović, Jelena Perčin, Vlatko Dulić, Nela Kocsis, Slobodan Ćustić, Boro Stjepanović, Đorđe Kukuljica, Rada Mrkšić, Nikša Kušelj, Draško Zidar i drugi.

Povratak na Net.hr