50 GODINA NA SCENI / Tužna vijest za obožavatelje kultne serije 'Ulica Sezam': Omiljeni glumac Bob McGrath preminuo je u 90. godini

Image
Izvor: Profimedia

Smrt Boba McGratha potvrdila je njegova obitelj koja je u nedjelju objavila na Facebook stranici

5.12.2022.
9:15
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bob McGrath, glumac, glazbenik i dječji pisac nadaleko poznat po ulozi jednog od prvih redovitih likova u dječjoj seriji "Ulica Sezam" preminuo je u 90. godini.

50 godina je bio ikona 'Ulice Sezam'

McGrathovu smrt potvrdila je njegova obitelj koja je u nedjelju objavila na Facebook stranici: "Obitelj McGrath ima tužnu vijest za podijeliti. Naš otac Bob McGrath, preminuo je danas. Umro je mirno kod kuće, okružen obitelji."

Iz produkcije "Ulice Sezam" objavili su na Twitteru da ih "ožalošćuje smrt Boba McGratha, voljenog člana obitelji Ulice Sezam više od 50 godina".

shimmer fallback
shimmer fallback

Naime, McGrath je bio jedan od osnivača "Ulice Sezam" kada je serija premijerno prikazana 1969., glumio je prijateljskog susjeda Boba Johnsona. Svoj posljednji nastup u tom šouu imao je 2017. godine, obilježivši gotovo pet desetljeća dugu figuru u svijetu "Ulice Sesame".

Image
MIRA NI ZA BOŽIĆ /

Harry i Meghan hladno odbili poziv kralja Charlesa: Neće provesti blagdane s royalsima, ali čini se da je i poziv bio tek kurtoazan...

Glumac je odrastao u Illinoisu i studirao glazbu na Sveučilištu Maryland i Manhattan School of Music. Također je bio pjevač u seriji iz 60-ih “Sing Along With Mitch” i pokrenuo je uspješnu pjevačku karijeru u Japanu.

"Izvođač cijenjen u cijelom svijetu, Bobov bogati tenor mnogo je puta ispunio eter i koncertne dvorane od Las Vegasa do Saskatchewana do Tokija", rekli su iz produkcije popularne serije te dodali: "Zauvijek ćemo mu biti zahvalni za mnoge godine strastvenog kreativnog doprinosa Ulici Sezam i počašćeni smo što je toliki dio svog života podijelio s nama."

Iza sebe je Bob ostavio suprugu Ann Logan Sperry i njihovo petero djece.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču