Play ponuda

ODRŽANA SVEČANA PREMIJERA FILMA 'MOJ DIDA JE PAO S MARSA': / Premijeri je nazočio i proslavljeni norveški glumac

Image

Premijeri je nazočio i proslavljeni norveški glumac Nils Ole Oftebro, koji u filmu Moj dida je pao s Marsa igra djeda

20.3.2019.
15:12
Play ponuda

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema by CineStar, održana svečana premijera dugoočekivanog filma 'Moj dida je pao s Marsa' koji u kina stiže u četvrtak, 21. ožujka.

Dugotrajnim aplauzom i ovacijama sinoć je u Kaptol Boutique Cinema by CineStar publika, naročito ona najmlađa, oduševljeno pozdravila svečanu premijeru filma ‘Moj dida je pao s Marsa’, redatelja Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića.

Neobična avantura djevojčice i robota izvanzemaljca koji imaju zadatak spasiti njezinu djelomično izvanzemaljsku obitelj u redovnu distribuciju kreće ovog četvrtka, 21. ožujka, a ako je suditi po atmosferi na sinoćnjoj projekciji, film čeka dug i uspješan život u kinima.

Mogućnosti i izazovi

Mnogobrojna međunarodna filmska ekipa predvođena producenticama Marinom Andree Škop i Darijom Kulenović Gudan, film je prije sinoćnje projekcije predstavila i na panelu ‘Koprodukcije ne padaju s Marsa’ o koprodukcijskim mogućnostima i izazovima u suradnji Hrvatske i Norveške, održanom na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti.

Panel je organiziran u suradnji s hrvatske producentske kuće STUDIO DIM s Norveškim veleposlanstvom u Hrvatskoj, norveškom producentskom kućom Filmbin, Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, DKE – Uredom MEDIA Hrvatske, regionalnim fondom Filminvest te Norveškim filmskim institutom.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Ponosimo se ovom suradnjom te se nadamo da će inspirirati više zajedničkih koprodukcija u budućnosti. Hrvatska i Norveška su male filmske nacije. Zajedničkim radom možemo proizvesti filmove vrhunske kvalitete, isto kao i vodeći filmski studiji u svijetu, a "Moj Dida" je savršen primjer takve suradnje.", izjavila je veleposlanica Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, Astrid Versto.

Stigao i poznati glumac

Premijeri je nazočio i proslavljeni norveški glumac Nils Ole Oftebro, koji u filmu Moj dida je pao s Marsa igra djeda, debitantica Lanom Hranjec (Una), Ozren Grabarić (glas robota Dode), mlade hrvatske glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac, Tonka Kovačić, Lucija Šango, direktor fotografije filma Sven Pepeonik, scenografkinja Petra Kriletić, kostimografkinja Zorana Meić, skladatelj Stein Berge Svendsen… ali i brojna lica iz javnog života.

Film je producirao zagrebački Studio dim s partnerima iz još 6 europskih zemalja: Hrvatskom radiotelevizijom, luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i Art Rebel 9 i bosanskohercegovačkom Fabrikom, a potporu su mu pružili i Hrvatski audiovizualni centar, MEDIA program Europske Unije, Film Fund Luxembourg, Norwegian Film Institute, Filminvest,Czech Film Fund, Slovak Audiovisual Fund, Slovenian Film Centre i Fond za kinematografiju Sarajevo, a distribuira ga 2iFilm.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda