Play ponuda

'Nastao je kaos, najviše sam ljuta na sebe'

shimmer fallback
2.4.2011.
12:07
Play ponuda

arti-201103300936006Natjecatelji Masterchefa su podijeljeni u dva tima i morali su pripremiti dva slijeda jela koje će ocijeniti žiri sastavljen od poznatih lica iz svijeta kulinarstva, gastro novinarstva i urednika. Jedan od natjecatelja iz lošije ocijenjenog tima morao je napustiti show.

Srđana i Robert dobili su priliku okušati se u ulozi šefova kuhinje i izabrati svoju ekipu zahvaljujući tome što su bili među najboljima u Testu kreativnosti.

Srđanin tim kojeg su činili Vedran, Ivana, Matija, Ana, Bojan, Tea, Ivanko, Davor i Vesna za žiri je pripremao juhu od brokule s bademima i croutonima te teleći kare s gratiniranim krumpirom. Plavi tim, Mario, Marko, Željana, Šime, Ivan, Nastasja, Igor, Ljubo, Tomislav, na čelu sa Robertom, je pak za kulinarske znalce pripremio salatu od hobotnice s filetima naranče, kaparama i komoračem te losos na mousseu od pastrnjaka. A njihove specijalitete kušali su pa ocijenili: Veljko Barbieri, Rene Bakalović, Siniša Pavić, Mario Kučera, Damir Fabijanić, Karmela Karlović.

Nakon ocjenjivanja gastro stručnjaka proglašen je i pobjednik prvog gastro duela, a ovaj put to je bio crveni tim koji je predvodila Srđana.

Unatoč tome što je njihova juha od brokule, kako je rekao Tomislav Gretić, bila razočaravajuća.

Dosta kritike Srđana je dobila i na račun toga što nije nametnula svoj autoritet. A na kraju je i sama priznala kako je u jednom trenutku nastao kaos i da su svi vodili kuhinju osim nje.

'Najviše sam bila ljuta sama na sebe', rekla je Srđana.

Gretić je prigovarao i plavom timu: 'Toliko ste dobro organizirani da nemate s čime izvaditi ribu iz pećnice! Deset vas stoji!'

Veljko Barbieri je pak imao dosta zamjerki na salatu od hobotnice:

'Ima previše crvenog luka koja uopće ne treba ići u hobotnicu, fali maslinovog ulja.', rekao je Barbieri.

Radovan Marčić pohvalio je oba tima, no priznao je da mu je bio bolji mesni meni, iako inače više voli ribu.

Plavi tim je od žirija od mogućih 60 bodova dobio 45, a crveni je dobio 48. Time što su bili bolji članovi crvenog tima su se spasili od ispadanja, a plavi tim se našao u nezgodnoj situaciji da moraju između sebe izabrati koga će izbaciti iz showa.

Šef plavih Robert je glasao za Igora, ali je na kraju više glasova dobio Tomislav kojem su natjecatelji zamjerili njegovu nervozu i to što nije timski igrač.

Iako članovima plavog tima nije bilo ni malo lako na kraju je prve suze pustio natjecatelj crvenog tima i to jer mu je bilo teško gledati eliminaciju.

Vezani članci:

arti-201103300936006 arti-201103250180006 arti-201103230936006

Play ponuda
Play ponuda