Play ponuda

DODIJELJENI ZLATNI GLOBUSI: / Pogledajte tko je osvojio glavne nagrade i kako je protekla svečanost

Image
Foto: AFP

U kategoriji najbolji film - drama pobijedio je 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' redatelja Martina McDonagha.

8.1.2018.
7:38
AFP
Play ponuda

Na Beverly Hillsu su sinoć podijeljeni Zlatni globusi za najbolja filmska ostvarenja u prošloj godini. U kategoriji najbolji film - drama pobijedio je 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' redatelja MartinaMcDonagha. Najbolji film - komedija ili mjuzikl je 'Lady Bird' redateljice GreteGerwig sa SaoirseRonan u glavnoj ulozi.

Najbolja glumica u fimu - drami jest FrancesMcDormand upravo za ulogu u filmu 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri', dok je najbolja glumica u filmu - komedija ili mjuzikl već spomenuta Saoirse Ronan.

Galerija

Image

ZLATNE GLOBUSE OBILJEŽILE ZVIJEZDE U CRNINI: Protestirale zbog zlostavljanja u industriji, no nisu sve dobile podsjetnik

Image

ZLATNE GLOBUSE OBILJEŽILE ZVIJEZDE U CRNINI: Protestirale zbog zlostavljanja u industriji, no nisu sve dobile podsjetnik

Kod glumaca su nagradu uzeli GaryOldman (drama) za ulogu u filmu 'Darkest Hour' te JamesFranco (komedija ili mjuzikl) za film 'The Disaster Artist'.

Guillermo del Toro najbolji je redatelj i to za film 'The Shape of Water'.

Odličnu večer za ekipu sa seta 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' upotpunili su Martin McDonagh za najbolji scenarij te SamRockwell koji je dobio nagradu za najboljeg sporednog glumca, dok je kod žena tu nagradu dobila AllisonJanney za ostvarenje u filmu 'I, Tonya'.

Najbolji animirani flim je 'Coco', dok je najbolji strani film 'In The Fade' njemačko-francuske produkcije.

Inače, zvijezde su na sinoćnju dodjelu stigle uglavnom u crnim odjevnim kombinacijama kao znak osviještenosti zbog nedavnih otkrića o seksualnom zlostavljanju u Hollywoodu.

Za uloge u hvaljenoj miniseriji 'Velike male laži', (Big Little Lies) globuse su za glumu dobili Nicole Kidman, Laura Dern i Alexander Skarsgard.

Najboljom dramskom serijom proglašena je kontroverzna 'Sluškinjina priča' ('Handmaid's Tale'). Elisabeth Moss, koja tumači glavnu ulogu u toj seriji nagrađena je u kategoriji najbolje glumice u dramskoj seriji.

Galerija

Jedan od značajnijih trenutaka na sinoćnjim Globusima bio je govor Oprah Winfrey, dobitnice 'Cecil B. DeMille' nagrade za životno djelo, koja je time ujedno postala i prva crnkinja kojoj je ta nagrada dodijeljena. "Reći našu istinu najmoćnije je oruđe koje imamo. Posebno sam ponosna i inspirirana svim ženama koje su osjetile da su dovoljno jake da dignu glas i podijele svoje osobne priče", izjavila je dobitnica Winfrey.

"Jako dugo se žene nije slušalo ili im se nije vjerovalo ako su se usudile reći istinu naspram moći tih muškaraca. Ali gotovo je s njima!", dodala je ona primivši ovacije i izazvavši suze glumica u plesnoj dvorani Beverly Hiltona. Producenta Harveyja Weinsteina koji je vladao Hollywoodom desetljećima optužilo je više od 100 žena za zlostavljanje, seksualno napastovanje ili silovanje a njegov je pad izazvao šokantni val u čitavom svijetu i svim sektorima filmske profesije.

Naknadno je niz filmskih uglednika poput Kevina Spaceyja i Dustina Hoffmana optuženo za seksualno zlostavljanje.

Dobitnici nagrada u ključnim kategorijama:

NAJBOLJI DRAMSKI FILM

"Tri plakata izvan grada"

NAJBOLJA KOMEDIJA ILI MJUZIKL

"Lady Bird"

NAJBOLJI DRAMSKI GLUMAC

Gary Oldman - "Darkest Hour"

NAJBOLJA DRAMSKA GLUMICA

Frances McDormand - "Tri plakata izvan grada"

NAJBOLJI GLUMAC U KOMEDIJI ILI MJUZIKLU

James Franco - "The Disaster Artist"

NAJBOLJA GLUMICA U KOMEDIJI ILI MJUZIKLU

Saoirse Ronan - "Lady Bird"

NAJBOLJI REDATELJ

Guillermo del Toro - "Oblik vode"

NAJBOLJI SCENARIJ

Martin McDonagh - "Tri plakata izvan grada"

NAJBOLJI SPOREDNI GLUMAC

Sam Rockwell - "Tri plakata izvan grada"

NAJBOLJA SPOREDNA GLUMICA

Allison Janney - "Ja, Tonya"

NAJBOLJI ANIMIRANI FILM

"Coco i velika tajna"

NAJBOLJI STRANI FILM

"Iz ništavila" - Njemačka/Francuska

NAJBOLJA ORIGINALNA PJESMA

"This Is Me" - "Najveći showman"

NAJBOLJA DRAMSKA SERIJA

"Sluškinjina priča"

NAJBOLJA TELEVIZIJSKA KOMEDIJA ILI MJUZIKL

"The Marvelous Mrs. Maisel"

NAJBOLJI GLUMAC U TV DRAMI

Sterling K. Brown - "This Is Us"

NAJBOLJA GLUMICA U TV DRAMI

Elisabeth Moss - "Sluškinjina priča"

NAJBOLJI GLUMAC U TV KOMEDIJI ILI MJUZIKLU

Aziz Ansari - "Master of None"

NAJBOLJA GLUMICA U TV KOMEDIJI ILI MJUZIKLU

Rachel Brosnahan - "The Marvelous Mrs. Maisel"

NAJBOLJA MINI-SERIJA

"Male laži"

Play ponuda
Play ponuda