'Htio sam Šimu u finalu, na mladima svijet ostaje'

Posljednji gastroduel u prvoj sezoni Masterchefa za Davora Šrenga bio je i posljednji dan boravka u tom showu.

11.6.2011.
14:48
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

arti-201106100151006Poraženi Davor i članovi njegova tima Srđana i Šime u eliminacijskom izazovu dobili su nimalo lak zadatak – spraviti kopiju jela člana žirija Mate Jankovića.

'Jelo ima sve komponente brudeta, u ustima treba biti brudet, ali prezentacijski to ne treba biti. Problem će biti multitasking i prezentacija, čak i kost ima nekakvu priču', pokušao je Mate kuharima amaterima objasniti zamke u svom jelu. Njegova pomoć Davoru nije previše koristila jer nije uspio u imitaciji Jankovićeva tanjura.

'Ljubičasti luk koji je previše otišao u karamelizaciju krivac je za moje ispadanje. Nije mi žao zbog toga jer sam htio da Šime uđe u finale, na mladima svijet ostaje', izjavio je obrtnik iz Zagreba. Od ostalih kandidata i žirija naučio je mnogo novih kulinarskih trikova, a iz sjećanja mu se nikada neće izbrisati prva kutija iznenađenja.

'Tada mi je bilo najteže, na prvoj kutiji iznenađenja, kada smo kuhali jetrica. Moja je Tom Gretić opisao kao metalna', prisjetio se 44-godišnji Davor. Iz svake kritike i neuspjeha u ovom showu izvukao je samo pozitivne stvari.

'Za štednjakom sada definitivno mogu dati više nego prije ulaska u show', rekao je Šreng. Njegove tri vjerne navijačice, supruga i dvije kćeri, jedva su dočekale da se vrati kući i spremi im ribu.

'Dok sam bio u Masterchefu, bile su zakinute za riblje delicije jer nijedna od njih nije baš luda za čišćenjem ribe i to je obično moj zadatak, tako da ću im sada neko vrijeme sigurno spremati ribu', objasnio je Davor.

Želja mu je otvoriti klub za ljubitelje dobre hrane u kojem bi uz finu papicu drugima prenio iskustva iz gastroshowa Nove TV koji sljedeći tjedan ulazi u završnicu.

'Volio bih uz pomoć ostalih kandidata naučiti ljude kako od malo namirnica mogu skuhati vrhunska jela', zaključio je.

U showu je ostalo samo pet kandidata, Srđana, Šime, Robert, Vedran i Matija, i od utorka do petka svaki će dan ispasti jedan od njih.

'Moj je favorit definitivno Šime jer ima svoje ideje u kuhanju i nikada ne odustaje od njih, čak ni kad mu drugi sugeriraju da te ideje nisu baš tako dobro', govori Davor. Umijeće kuhanja ostalih kandidata pohvaljuje i opisuje ih kao prave zaljubljenike u kuhanje i hranu.

Vezani članci:

arti-201106100151006 arti-201106090779006 arti-201106090396006 arti-201106080952006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali