Play ponuda

Hit predstava Kauboji stiže na velika platna

shimmer fallback

Redatelj Tomislav Mršić počinje sa snimanjem filma Kauboji prema istoime­noj predstavi teatra Exit koju je pogledalo više od 100 tisuća gledatelja, a tim povodom objavljen je i plakat za film.

22.1.2013.
12:49
Play ponuda

Tomislav Mršić je ujedno i scenarist filma, a glumačka ekipa identična onoj kazališnoj: Saša Anočić, Živko Anočić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Ivana Rushaidat i Rakan Rushaidat.

Autori glazbe su Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle. Scenarij Tomislava Mršića za Kauboje ušao je u Cinelink 2012 Sarajevo film festivala kao jedan od osam, od ukupno preko 60 scenarija iz cijele Europe, te ti­me još u ranoj fazi stvaranja filma potvrdio kvalitetu prepoznatu od strane struke. Kauboji će premijerno biti prikazani na filmskom festivalu u Puli u srpnju 2013., a u kino dvorane diljem Hrvatske dolazi u listopadu 2013. Kratki sinopsis filma: Šest muškaraca, jedna žena (i njezin brat) oku­pljaju se s jednim ciljem – napraviti predstavu. Za dramaturški predložak oda­biru vestern. Jašući na stereotipima žanra o borbi dobra i zla, o sukobu civili­zacije i divljine, protagonisti razvijaju svoje životne priče neminovno utječući i mijenjajući jedni druge. No, kako vrijeme prolazi, predstava sve više izgleda kao nemoguća misija...

Play ponuda
Play ponuda