Play ponuda

FOTO: / Rundek na DORF-u predstavio zbirku pjesama

shimmer fallback

U sklopu Festivala dokumentarnog rock filma DORF u vinkovačkom Gradskom kazalištu Joza Ivakić predstavljeno je drugo izdanje knjige pjesama glazbenika Darka Rundeka Uhovid.

7.3.2010.
14:42
Play ponuda

Proširena zbirka pjesama Uhovid sadrži sve Rundekove pjesme od samog njegovog početka bavljenja glazbom, ali i pjesme koje je pisao za kazalište i filmove te još neke njegove poetske radove.

Prvo izdanje pod nazivom Duhovi, u kojem se nalaze pjesme koje je napisao u razdoblju do 2000. godine, tiskano je 2001. godine.

Tijekom druženja s posjetiteljima Festivala, Rundek je pročitao nekolicinu svojih pjesama među kojima i pjesmu Mefisto koju je, kako je kazao napisao na nagovor glumca Rade Šerbedžije.

"Kao Vinkovčanin koji je došao u Zagreb i "prodao dušu vragu", Šerbedžija me zamolio da napišem pjesmu koja će u sebi imati nekakav vinkovački štih i tako je nastala Mefisto", pojasnio je Rundek.

Darko Rundek rođen je 1956. u Zagrebu. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 1979. bio je pjevač, instrumentalist, pisac tekstova i kompozitor u grupi Haustor.

U Pariz odlazi 1991. godine. Prvi u nizu solističkih albuma pod naslovom Apokalipso, izdao je 1997. godine, a danas nastupa s Cargo Orkestrom koji je oformio tijekom života u Parizu.

Prema programu 4. DORF-a prikazuje se 21 dokumentarni glazbeni film iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Njemačke, Maroka, Velike Britanije, Bugarske i Nizozemske.

U užu konkurenciji za pobjednika Festivala ušlo je 12 filmova. O pobjedniku će odlučiti žiri u kojem se nalaze direktor Motovun film festivalaIgor Mirković, novinar i književnik Gordan Nuhanović i selektor programa Mladi Autori Europe Palić film festivala iz Subotice Petar Mitrić.

Također, publika u Rijeci izabrat će svog pobjednika, izravnim glasovanjem u kinu.

Prethodni članci:

arti-200912190010006 arti-200912140447006

Play ponuda
Play ponuda