FOTO: Film Projekcije Zrinka Ogreste 'odlično daje sliku našeg društva'

U srijedu je, u Zagrebu, održana pretpremijera novog filma Zrinka Ogreste Projekcije, a film su gledali brojni poznati među kojima su bili Jelena Perčin, Maja Vučić, Aleksandra Min­doljević…

Pretpremijerno prikazivanje filma Projekcije bilo je organizirano za članove Hrvatskog psihijatrijskog društva, a nakon filma održana je i vrlo zanimljiva tribina na kojoj su, osim redatelja, sudjelovali i prof. dr. Eduard Klain, psihijatar-psihoterapeut, osnivač Instituta za grupnu analizu, prof. dr. sc. Vlado Ju­kić, psihijatar, filmski kritičar Damir Radić te scenaristica filma Lada Kaš­telan.

Prisutni, među kojim su bili pjevačica Maja Vučić i bivša TV voditeljica Aleksandra Min­doljević, koje su inače i psihologice, te Jelena Perčin, Sanja Vejnović, Pero Kvesić i Mima Simić, složili su se kako film odlično daje sliku našeg društva, a glasnogovornik HZZO-a dr. Nenad Korkut vrlo je iskreno izjavio kako je: ‘…naš narcizam kao struke veći nego kod drugih ljudi.’

Nakon hvalospjevnih pulskih kritika, film Projekcije Zrinka Ogreste, 23. siječnja dolazi i u domaća kina, a radi se o potpuno originalnom ostvarenje hrvatske kine­matografije koje nas vodi nas u svijet psihoterapeuta koje upoznajemo ne kao stručnjake koji postavljaju pitanja i dijele savjete nego kao najobičnije ljude sa svim svojim manama, predrasudama i ograničenjima.

U Projekcijama se u glavnim ulogama pojavljuju Jelena Miholjević, Bojan Navojec, Polona Juh, Ksenija Pajić, Doris Šarić-Kukuljica, Kse­nija Marinković, Luka Petrušić i Jasna Bilušić.

Zanimljivoj je da su na IMDB-u Projekcije ocijenjene s fantastičnih 8,1 što je možda i najbolji rezultat nekog hrvatskog filma do sada.

//www.youtube.com/embed/IXv-NLC-cZ0

Povratak na Net.hr