LIJEČNIK DOBIO 175 GODINA ZATVORA / Angelina Jolie uključila se u tešku priču o zlostavljanju gimnastičarki: 'Zadivljena sam njihovom hrabrošću...'

Tijekom ročišta bivše i sadašnje sportašice tvrdile su da je FBI dao lažne izjave u službenom izvješću

20.9.2021.
8:47
AFP, Michael Loccisano
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Glumica i redateljica Angelina Jolie (46) iskazala je svoju podršku McKayli Maroney, Aly Raisman i svima koji su svjedočili na ovotjednom saslušanju u Senatu o tome kako je FBI vodio istragu protiv Larryja Nassara, piše People.

Angelina je na Instagramu podijelila fotografiju na kojoj pozira s nekim od bivših i sadašnjih sportašica koje su se pojavile na ročištu kako bi podijelile svoje priče, uključujući Maroney, Raisman, Maggie Nichols, Kaylee Lorincz i Jessicu Howard.

"Bila mi je čast upoznati neke od hrabrih američkih gimnastičarki koje su se jučer pojavile pred Odborom za pravosuđe Senata", napisala je Jolie u opisu objave te je istaknula da je zadivljena njihovom hrabrošću.

Iskazala je podršku žrtvama

"Zadivljena sam njihovom hrabrošću i predanošću u sprječavanju budućih propusta u istrazi zlostavljanja."

"Kao što je Aly Raisman rekla u svom svjedočenju, više od 100 žrtava moglo je biti pošteđeno zlostavljanja. Trebala nam je samo jedna osoba da učini ispravnu stvar. Poštovanje i podrška njima i svima koji proživljavaju ovu traumu kako bi se mogle dogoditi reforme sustava", nastavila je.

Jolie je dodala da se sastala s djevojkama dok je bila na Capitol Hillu "raspravljajući sa senatorima o ponovnoj autorizaciji Zakona o nasilju nad ženama i reformama FBI-ja, koje uključuju bolju zaštitu za zlostavljanu djecu, prikupljanje nepristranih forenzičkih dokaza, brigu za traume i sudsku obuku."

Nassar je osuđen na 175 godina zatvora

Svoju objavu Angelina je završila s porukom "Stop nasilju prema ženama".

Podsjetimo, u siječnju 2018. godine Nassar, koji je bio bivši liječnik Ženskog tima umjetničke gimnastike Sjedinjenih Država (USAG), osuđen je na 175 godina zatvora, nakon što je više od 150 žena i djevojaka tvrdilo da ih je seksualno zlostavljao u razdoblju od 20 godina.

U srijedu je održano ročište u Senatu u vezi s izvješćem glavnog inspektora Ministarstva pravosuđa u kojem se navodi da FBI nije adekvatno odgovorio na optužbe za seksualno zlostavljanje protiv Nassara iz 2015. u svojoj istrazi.

Tijekom ročišta Maroney, Raisman, Nichols i olimpijska gimnastičarka Simone Biles tvrdile su da je FBI dao lažne izjave u službenom izvješću, a nije dokumentirao tvrdnje žrtvi.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali