Teslina naprava može izazvati potrese?!

Potresi u Japanu, Čileu i Kini nisu posljedica sve veće geološke aktivnosti Zemljine kore, nego su namjerno izazvani tajnom napravom HAARP, koja je u posjedu američke vlade.

22.3.2011.
14:31

I simpatični dvojac iz Mythbustersa na kanalu Discovery posvetio je jednu epizodu priči o usavršenoj Teslinoj napravi koja teži manje od tri kilograma, ali može izazvati ozbiljne potrese.

Nikola Tesla tvrdio je da je izumio napravu koju je tijekom prvog eksperimenta pričvrstio za željezo u velikoj zgradi. Uključio ju je i tražio frekvenciju oscilacije koja bi rezonirala sa željeznom strukturom. Nakon nekog vremena je pronašao pravu frekvenciju i cijela se zgrada počela ozbiljno tresti. Ubrzo je morao čekićem uništiti napravu da bi zaustavio potres. Stanari su u strahu pobjegli, a pojavila se policija i vatrogasci.

Mythbustersi su pokušali ustanoviti je li riječ o još jednoj legendi. Nakon što su napravili dvije slične naprave koje se nisu pokazale učinkovitima, pronašli su znanstvenika koji je napravio repliku Teslina izuma. Napravu tešku 2,5 kilograma isprobali su na masivnom željeznom mostu. Nakon što su konačno pronašli pravu frekvenciju koja je rezonirala sa strukturom mosta, sve se na mostu počelo tresti. Ipak, priču o HAARP-u su odbacili jer naprava ipak nije izazvala potres.

HAARP

A što je HAARP? Program aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije, tj. High Frequency Active Auroral Research Program, po teoriji zavjere, tajni je projekt američke vlade i razlog zbog kojeg danas imamo učestalu pojavu potresa velike snage. Mit ili ne, ali svako malo stignu i priče o neobičnim nebeskim fenomenima koji prethode potresima. Uočene boje na nebu uzrokovane su navodno elektromagnetskim poremećajem koji se spušta iz ionosfere.

HAARP-om je navodno moguće slati rijeku radioenergije visoke frekvencije u Zemljinu ionosferu. Ogroman priliv energije u ionosferu stvara vibracije koje se usmjeruju prema Zemljinoj površini. Gdje god da ova bujica vibracije stigne, stvaraju se ekstremni valovi niske frekvencije koji putuju ispod Zemljine površine. Uz pomoć ove metode HAARP može uzrokovati potrese, a Tesla je svojevremeno tvrdio da bi mogao prepoloviti i Zemljinu kuglu napola.

HAARP-om se, po ovoj teoriji, može izazvati i snažne oluje, zagrijavati zemlja, voda i zrak te mijenjati razina tlaka u gornjem dijelu atmosfere. Osim toga HAARP tehnologija, navodno, može srušiti sve elektronske uređaje u području te pobiti sva živa bića ne oštećujući nijednu zgradu. Zagovornici ove teorije urote tvrde da je HAARP jedna od najbolje čuvanih tajni na svijetu kojom se podmuklo utječe na vrijeme i izazivaju potresi.

Američka znanstvenica Leuren Moret već godinama upozorava na različite oblike tehnologije, uključujući i HAARP, uz pomoć kojih se želi smanjiti broj stanovnika na planetu, prije svega izazivajući naoko prirodne katastrofe. Pogledajte dio intervjua u kojem tvrdi da je nizom potresa u Japanu namjerno izazvana nuklearna katastrofa:

Što američka vlada kaže o HAARP-u? High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) službeno je program za istraživanje ionosfere koji financiraju američko zrakoplovstvo, mornarica i Sveučilište Aljaska te agencija pod imenom Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA). Svrha programa je analizirati ionosferu i istražiti potencijal za razvoj tehnologije koja bi tu operirala. Djeluje u istraživačkoj stanici HAARP, koja je u vlasništvu američkog zrakoplovstva u blizini Gakona na Aljasci. Teorije urote odbacuju kao djetinjaste fantazije.

Vezani članci:

arti-201103210120006 arti-201103190020006 arti-201006300098006 arti-201007270350006

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali