Stiže dijetna čokolada sa 60% vode
Otkriće znanstvenika sa sveučilišta u Birminghamu zasniva se na zamjeni masnoće iz hrane sa sastojcima poput vode, zraka ili gela.
Za ljubitelje čokolade ovo otkriće će možda zvučati poput 'patke', no istina je! Stvorena je čokolada na bazi vode. Njezini tvorci kunu se u njezinu kvalitetu i okus prave čokolade, iako sadrži 60% vode, prenosi
Otkriće znanstvenika sa sveučilišta u Birminghamu zasniva se na zamjeni masnoće iz hrane sa sastojcima poput vode, zraka ili gela. Smatraju da će ova metoda pomoći u svjetskoj borbi protiv pretilosti.
Isti tim koji je stvorio 'laganu' čokoladu, isto će učiniti i s majonezom. Stvorit će verziju sa samo 5% masti, koja će imati okus kao i punomasna.
Također, nadaju se osmisliti zobenu kašu koja nakon konzumacije stvara sitost u trajanju od 6 sati.
Naime, kaša bi sadržavala posebnu tekućinu koja se u kontaktu s želučanom kiselinom pretvara u gel.
U revolucionarnoj čokoladi, koja se topi na temperaturi od 32-34°C, čestice vode vežu se s kristalima maslaca od kakaa.
"Hrana stvorena na ovaj način ima isti okus i istu teksturu kao i original", tvrde znanstvenici, a prenosi