Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Znanost /

Stiže dijetna čokolada sa 60% vode

Otkriće znanstvenika sa sveučilišta u Birminghamu zasniva se na zamjeni masnoće iz hrane sa sastojcima poput vode, zraka ili gela.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Za ljubitelje čokolade ovo otkriće će možda zvučati poput 'patke', no istina je! Stvorena je čokolada na bazi vode. Njezini tvorci kunu se u njezinu kvalitetu i okus prave čokolade, iako sadrži 60% vode, prenosi Jutarnji list.

Otkriće znanstvenika sa sveučilišta u Birminghamu zasniva se na zamjeni masnoće iz hrane sa sastojcima poput vode, zraka ili gela. Smatraju da će ova metoda pomoći u svjetskoj borbi protiv pretilosti.

Isti tim koji je stvorio 'laganu' čokoladu, isto će učiniti i s majonezom. Stvorit će verziju sa samo 5% masti, koja će imati okus kao i punomasna.

Također, nadaju se osmisliti zobenu kašu koja nakon konzumacije stvara sitost u trajanju od 6 sati.

Naime, kaša bi sadržavala posebnu tekućinu koja se u kontaktu s želučanom kiselinom pretvara u gel.

U revolucionarnoj čokoladi, koja se topi na temperaturi od 32-34°C, čestice vode vežu se s kristalima maslaca od kakaa.

"Hrana stvorena na ovaj način ima isti okus i istu teksturu kao i original", tvrde znanstvenici, a prenosi Jutarnji list.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike